Zvezdana Mlakar 1 Odkrito.si

Zvezdana Mlakar o partnerju: Verjetno sva tudi ...

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

alenka bratusek bobo1 Svet24.si

Je ministrica Alenka Bratušek izsiljevala župana...

6_boštjan Romih z Danom in Lilo Svet24.si

Boštjana Romiha divjanje ni zanimalo

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

ilka štuhec Njena.si

Ilka Štuhec navdušila v kopalkah in sporočila ...

Slovenija

Kandidat za veleposlanika Makovec je Dejanu Steinbuchu grozil, da "za vsako rit raste palica"

Deli na:
Kandidat za veleposlanika Makovec je Dejanu Steinbuchu grozil, da "za vsako rit raste palica"

Foto: Bobo - Kandidat za veleposlanika v Zagrebu Marko Makovec.

V okviru letošnje rotacije vodij diplomatsko-konzularnih predstavništev se obetajo spremembe 26 vodij, največ zanimanja javnosti pa je deležen razpis za veleposlanika v Zagrebu. Med tajnim postopkom imenovanja si je namreč kandidat za mesto v Zagrebu Marko Makovec, kot danes piše Delo, privoščil nekaj nediplomatskih potez.

Postopki imenovanja vodij diplomatsko-konzularnih predstavništev so tajni, poznavalce pa je v minulih dneh presenetilo, da se je Makovec že zahvaljeval ljudem, ki so mu čestitali za imenovanje, čeprav postopek še ni končan, piše Delo in dodaja, da je Makovec tudi neprimerno komuniciral z novinarjem.

Po dveh člankih, v katerih so na portalu Portalplus opozorili, da se je Makovec že zahvaljeval ljudem, ki so mu na družbenih omrežjih čestitali za imenovanje, je razburjenje doseglo vrh s sporočilom Makovca novinarju Dejanu Steinbuchu. V njem je Makovec, kot piše časnik, med drugim zapisal, da "za vsako rit raste palica".


Na zunanjem ministrstvu so od Makovca zahtevali pojasnilo, sporočeno je bilo, da je šlo za "osebni pogovor prek spletnih komunikacijskih omrežij in da je uslužbenec MZZ napisal neprimerno izjavo, za katero se je nekaj minut kasneje prejemniku opravičil", piše Delo. MZZ je Makovca na neprimerno izjavo opozoril, s tem je zadeva za ministrstvo končana.

Izbira primernega kandidata za veleposlanika na Hrvaškem je pomembna zaradi aktualnih odnosov med državama. Kot piše časnik, so se že ob propadu prvega razpisa pojavila ugibanja, ali se veleposlaništvo v Zagrebu morebiti hrani za koga, ki je izbran "vnaprej", saj je kar nekaj prijavljenih kandidatov izpolnjevalo pogoje. Pri tem je bil omenjen prav nekdanji svetovalec za zunanje zadeve v uradu predsednika države Boruta Pahorja Makovec, ki pa ob prvem razpisu ni izpolnjeval pogojev, saj v tujini ni služboval tri leta.

Kandidaturo Makovca naj bi po pisanju Dela močno podpiral tudi predsednik Pahor. Z njegovim imenovanjem bi se okrepil vpliv Pahorja, ki je kot premier podpisal arbitražni sporazum, vprašanje pa je, kot piše časnik, ali za to kandidaturo stoji vlada Marjana Šarca.

Loading...