900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako je Serpentinšek prevaral Janšo

Deli na:
Kako je Serpentinšek prevaral Janšo

Foto: Bobo

Janez Janša je za tiho podporo Marjanu Šarcu na predsedniških volitvah pričakoval Šarčevo podporo pri oblikovanju vlade, vendar ga je »komedijant« iz Kamnika prevaral.

»Za nazaj ne bom nič več komentiral, ker odpiramo novo poglavje,« je odgovoril Marjan Šarec, predsednik LMŠ, na naše vprašanje, kolikokrat sta se med predsedniško kampanjo in tudi pozneje srečala s prvakom SDS Janezom Janšo.

Tik pred volitvami mu je Bojan Požar, ki je s svojo stranko prav tako nastopal na volitvah, na soočenju na TVS očital, da vseskozi govori, da ne bo šel z Janšo v koalicijo, a se ves čas tajno srečuje z njim: »Po mojih informacijah ste se z njim dobili 25. novembra lani, na vašo pobudo, prosili ste ga za tiho podporo, ves čas se dobivate z njim.«

Šarec je Požarja zavrnil, da njegove informacije niso točne, nakar ga je demantiral Janša: »Jaz res ne vem, zakaj je gospoda Šarca sram priznati, da smo se pogovarjali, tudi v času predsedniške kampanje. Jaz v tem ne vidim nič slabega. Na vprašanje gospoda Požarja ste odgovorili nekaj, kar ni res. Ampak mene to ne moti.« Šarec je naslednji dan na facebooku potrdil, da se je z Janšo »pogovarjal lani v predsedniški kampanji in enkrat letos. Ugotavljam, da sem se pravilno odločil, da LMŠ pod mojim vodstvom ne bo nikoli sodelovala v koaliciji s stranko SDS, ki s svojim medijskim imperijem širi laži in lažne novice o meni in naših članih.«

Reporterju smo že 16. aprila razkrili njuno tajno srečanje v ljubljanski gostilni Kovač pri Tomačevem, ki naj bi bilo na začetku leta.

Na zadnjem soočenju na POP TV se je razkrilo, da sta se Janša in Šarec v času predsedniških volitev srečala večkrat. V Reporterju smo že 16. aprila razkrili njuno tajno srečanje v ljubljanski gostilni Kovač pri Tomačevem, ki naj bi bilo na začetku leta. Na tem srečanju naj bi po naših informacijah sodelovala tudi generalni sekretar SDS Janez Mežan in nekdanji minister Andrej Vizjak. Šarec in Mežan sta takrat zanikala srečanje, Vizjak pa je povedal, da se je večkrat srečal s Šarcem, ni pa potrdil, da se je z njim srečal v gostilni Kovač in da je bil zraven Janša: »Zagotovo pa nismo bili skupaj na kosilu.«

Po naših informacijah naj bi takrat Janša in Šarec sklenila pakt o nenapadanju pred volitvami. Tega se je prvak SDS tudi držal, saj je na slavnostni akademiji ob 29. obletnici SDS na Brdu pri Kranju 17. februarja, ko je govoril o recikliranih novih obrazih v politiki (LDS-Zares-PS-SMC), izpustil Listo Marjana Šarca. Pakt med politikoma pa se je očitno nastal veliko prej, v času predsedniških volitev, ko je Janša tik pred prvim in drugim krogom volitev na facebooku objavil dve pismi, v katerih je ostro napadel Boruta Pahorja. Volivci SDS so zato v veliki meri podprli Šarca, sicer ta v drugem krogu ne bi dosegel 47 odstotkov glasov.

Ker je bil tako Šarec Janšev dolžnik, je slednji očitno pričakoval, da se bo kamniški župan še naprej držal dogovora o nenapadanju in da ga bo po volitvah podprl za mandatarja. Namesto tega pa je Šarec začel medijem obljubljati, da ne bo šel z Janšo v koalicijo. Zato se je Janša odločil, da bo po Požarju razkrinkal njuna srečanja, zaradi česar je verjetno Šarec na volitvah prejel slabši rezultat od pričakovanega. Zdaj Šarec oblikuje svojo koalicijo brez Janševe SDS.