kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako je odsluženi politik Rupar »ukradel« politični kapital Anžetu Logarju

Deli na:
Kako je odsluženi politik Rupar »ukradel« politični kapital Anžetu Logarju

Pavel Rupar na protestu t. i. ljudske iniciative Glas upokojencev. - Foto: Marko Vavpotič / M24

Pavel Rupar se je razglasil za Glas upokojencev. Glede na enaka merila, ki jih pričakuje nekdanji Ruparjev predsednik stranke, bi to lahko in moral storiti le na volitvah in po njih, če bi bil na njih uspešen. Ne le minute, Ruparju je oblast na RTV Slovenija omogočila neposredni prenos protestnega shoda.

Ko je Slovenska tiskovna agencija direktorja TV Slovenija Uroša Urbanijo povprašala, zakaj bodo prenašali shod upokojencev, je odgovoril: »Mi smo zavezani javnosti.«  »Zaveza javnosti« sta prav ti dve besedi, na kateri se novinarji na RTV, ko oponirajo direktorju TV Slovenija, največkrat sklicujejo.

Ko smo se nedavno pogovarjali z Ruparjem, nam je dejal, da ustanavlja društvo Inštitut 1. oktober tudi zato, da bi lahko prišel do denarja – tako kot drugi. Tako je odsluženi politik brez kariernih možnosti, Anžetu Logarju »ukradel« prigarani politični kapital.

Tako kot se je Logar v kampanji zgledoval po prejšnjem predsedniku države Pahorju, zdaj Rupar posnema Logarja: govori o slogi, je proti sovraštvu in razdvojenosti. Njegovo prvo navodilo pet dni pred shodov (komunicira jih prek facebooka) je bilo umik transparentov političnih strank, njihovih zastav in simbolov, kar se je tudi zgodilo, ni bilo več slavljenja Janeza Janše.

»Vsak poskus podtikanja, sabotaže in sovražnega pisanja bomo odstranili, vi boste pomagali z lepo besedo, na miren način!« »Gradimo na enotnosti, razumevanju, enakosti vseh …,« razlaga svoje korporativistične zamisli. Rupar posnema še enega človeka, iz lokalne kranjske politike so ga lansirali protesti – predsednika stranke Resnica Zorana Stevanovića. Znal se je postaviti pred jezno in zaradi protikoronskih ukrepov »ponižano in razžaljeno« množico.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24