dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

spanija enrique Ekipa24.si

Odjeknilo je! Španija se je odločila o usodi ...

natalija-verboten Odkrito.si

Natalija Verboten - Po 15 letih se je vrnil njen ...

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako je Janez Janša pomagal zmagati Nataši Pirc Musar

Deli na:
Kako je Janez Janša pomagal zmagati Nataši Pirc Musar

Nataša Pirc Musar in Anže Logar - Foto: Primož Lavre

Slovenija je dobila prvo predsednico. V drugem krogu je Nataša Pirc Musar z 53,87 odstotka glasov premagala protikandidata Anžeta Logarja, ki je prejel 46,13 odstotka.

Toda tudi poraženec se lahko veseli svojega uspeha, saj je dosegel najboljši rezultat desne sredine na volitvah. Že v prvem krogu je presegel volilni rezultat svoje stranke, ki jo že skoraj 30 let vodi Janez Janša, kar doslej še ni uspelo nikomur drugemu.

Po razglasitvi volilnih izidov drugega kroga je napovedal »začetek nečesa novega«. Je to ustanovitev nove stranke, saj težko verjamemo, da bi mu Janša prepustil svoj prestol v SDS?

Medtem ko je v volilnem štabu Nataše Pirc Musar potekala odprta zabava za vse, so se podporniki Anžeta Logarja pred novinarji zaprli v zgornje nadstropje gostilne Slamič in analizirali volilne rezultate. So tam skovali načrt o ustanovitvi nove stranke, s katero bi Logar lovil tiste volivce, ki jih Janša ne more doseči?Pišemo, kdo vse naj bi se pridružil novi stranki in o nemiru v SDS, zakaj je Milan Zver spremenil izjavo iz Dela in zakaj Romana Tomc ne upa komentirati Logarjevega uspeha. Kaj bi se zgodilo, če bi Janša res prepustil svoj prestol v SDS Logarju.

Kakšna je še tretja možnost, ki je po besedah naših sogovornikov še najbolj realna; kako se bo nova predsednica Nataša Pirc Musar ujela s premierjem Robertom Golobom; objavljamo pa tudi volilno analizo, kje sta kandidata prepričala največ volivcev in zakaj se je povečala volilna udeležba.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24