sanremo 1 Svet24.si

Škandal na odru Sanrema: mladi pevec razdejal ...

profimedia-0746351184 Svet24.si

VIDEO: Ruski duhovnik pridiga o ubijanju ...

1673943364-s2f18725-3-1673943289444 Necenzurirano

Spet težave z digitalizacijo: kje so tečaji za ...

grims zalec vrba preseren fb Reporter.si

Branko Grims se je klanjal Prešernu v družbi ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Princesa Diana naj bi bila s svojo dušo še vedno ob Harryju Odkrito.si

Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako je Janez Janša pomagal zmagati Nataši Pirc Musar

Deli na:
Kako je Janez Janša pomagal zmagati Nataši Pirc Musar

Nataša Pirc Musar in Anže Logar - Foto: Primož Lavre

Slovenija je dobila prvo predsednico. V drugem krogu je Nataša Pirc Musar z 53,87 odstotka glasov premagala protikandidata Anžeta Logarja, ki je prejel 46,13 odstotka.

Toda tudi poraženec se lahko veseli svojega uspeha, saj je dosegel najboljši rezultat desne sredine na volitvah. Že v prvem krogu je presegel volilni rezultat svoje stranke, ki jo že skoraj 30 let vodi Janez Janša, kar doslej še ni uspelo nikomur drugemu.

Po razglasitvi volilnih izidov drugega kroga je napovedal »začetek nečesa novega«. Je to ustanovitev nove stranke, saj težko verjamemo, da bi mu Janša prepustil svoj prestol v SDS?

Medtem ko je v volilnem štabu Nataše Pirc Musar potekala odprta zabava za vse, so se podporniki Anžeta Logarja pred novinarji zaprli v zgornje nadstropje gostilne Slamič in analizirali volilne rezultate. So tam skovali načrt o ustanovitvi nove stranke, s katero bi Logar lovil tiste volivce, ki jih Janša ne more doseči?Pišemo, kdo vse naj bi se pridružil novi stranki in o nemiru v SDS, zakaj je Milan Zver spremenil izjavo iz Dela in zakaj Romana Tomc ne upa komentirati Logarjevega uspeha. Kaj bi se zgodilo, če bi Janša res prepustil svoj prestol v SDS Logarju.

Kakšna je še tretja možnost, ki je po besedah naših sogovornikov še najbolj realna; kako se bo nova predsednica Nataša Pirc Musar ujela s premierjem Robertom Golobom; objavljamo pa tudi volilno analizo, kje sta kandidata prepričala največ volivcev in zakaj se je povečala volilna udeležba.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24