901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako je bosanski minister za zdravje pristal v razvpiti kliniki Barsos

Deli na:
Kako je bosanski minister za zdravje pristal v razvpiti kliniki Barsos

Foto: Primož Lavre

Za dr. Rusmirom Mesihovićem, nekdanjim bosenskim ministrom za zdravje in direktorjem Kliničnega centra Sarajevo, ki živi v Sloveniji, poizveduje tožilstvo kantona Sarajevo.

Kam je z družino izginil dr. Rusmir Mesihović, gastroenterolog iz Sarajeva, in eden izmed najbolj znanih Sarajevčanov? Tako so se po nenadnem odhodu Mesihovića iz Bosne in Hercegovine spraševali vsi pomembnejši bosenski mediji. Ugibanj je konec, saj se je že izvedelo, da je Mesihović, ki je v Bosni slovel tudi kot nekdanji minister za zdravje in direktor Kliničnega centra Sarajevo, »izpuhtel« v Slovenijo. Na Kotnikovi 20 v Ljubljani ima registrirano celo »Zdravstveno in poslovno svetovanje Rusmir Mesihović, s. p.«

Z dr. Rusmirom Mesihovićem naj bi iz Federacije BiH izginili milijoni, zato tožilstvo kantona Sarajevo v njegovi odsotnosti nadaljuje finančno preiskavo. Z njo želijo ugotoviti, zakaj je dolg že tako zelo zadolženega Kliničnega centra Sarajevo še narasel prav v mesecih, ko ga je vodil Mesihović, in čemu so bili prav v tem času uničeni vsi podatki o poslovanju? Sum je toliko večji, ker je Mesihović decembra lani dal nenadno in nepreklicno odpoved s funkcije direktorja KC Sarajevo.

Po zadnjih informacijah se Mesihović v Sloveniji dobro znajde, nič slabše kot poprej v Bosni in Hercegovini, kjer naj bi mu poleg suma kraje milijonov očitali lastništvo več nepremičnin in poliklinike Mesihović in celo 25-metrske ladje. V Sloveniji je postal poslovni partner Jožice Flander, bivše žene lastnika Sportine ter lastnice razvpitega ljubljanskega medicinskega centra Barsos, znanega iz afere Baričevič.

Pacienti Barsosa so bili obveščeni, da bodo medicinski center, ko je postala lastnica Flandrova, opremili z najsodobnejšimi aparaturami; mednje sodi CT. Od kod so pripeljali aparature, naj bi bilo vprašanje za kriminaliste, je pa znano, da je Mesihović za center nabavil aparature CT. Dodatna pojasnila bi morala dati še Zdravniška zbornica Slovenije. Mesihović namreč ne govori slovensko, kar je pogoj za pridobitev licence, a je kljub temu zaprosil za licenco za izvajanje dejavnosti iz gastroenterologije in jo tudi dobil. Za pridobitev licence morajo slovenski zdravniki predložiti še potrdilo o nekaznovanju, a očitno tudi tega na zbornici niso zahtevali od Mesihohovića.

Zanimivo bi bilo izvedeti, kdo vse je bil v strokovni komisiji, ki je Mesihoviću podelila licenco. So bili to gastroenterologi, zaposleni v Barsosu, kjer Mesihovića pogosto videvajo? V zvezi z delovanjem dr. Mesihovića v Sloveniji smo že naslovili več vprašanj na Zdravniško zbornico Slovenije, vendar smo po treh dneh(!) prejeli le  naslednje pojasnilo: »Zdravnik je od dne 6. 10. 1995 specialist interne medicine. Specializacijo je zaključil v Ljubljani in ima licenco za delo na področju interne medicine, veljavno od 21. 12. 2015 do 20. 12. 2022.«