Pred časom je Franc Kangler razburkal Slovenijo z objavo jedilnika iz Centra za tujce Postojna. Med delom prebivalstva je završalo, da bi take obroke tudi sami jedli, a si jih ne morejo privoščiti, drugi so se zgražali nad zgražanjem prvih in tako naprej. Po slovensko skratka.
No mi smo se odločili vzeti pod drobnogled hrano, ki jo jedo tisti, ki so v Slovenijo vstopili mimo mejnih prehodov. Torej nezakonito. Ceno hrane, kakovost in tudi, koliko se je zavrže. Ob spraševanju o naštetih rečeh smo naleteli tudi na smešen odziv službe za odnose z javnostjo Generalne policijske Uprave RS (GPU).
Izvedeli smo kdo je v nastanitvenih centrih zadolžen za prehrano ilegalcev in koliko vsako podjetje računa za obroke, ki jih pojedo v centrih. Razkrivamo tudi koliko je v javnosti neznano podjetje, ki kuha za migrante nastanjene v Logatcu od države prejelo na račun avgusta letos.
V članku smo prišli do zanimivih ugotovitev glede zahtev pri pripravi prehrane za migrante, ki jih zahteva država ob enem pa nad pravili bdi tudi islamska skupnost v Sloveniji.
Kje podjetja ki kuhajo za ilegalce, ki so nameščeni po slovenskih nastanitvenih centrih kupuje zelenjavo, meso, moko, olje in druge sestavine? Tudi to izveste v novem Reporterju.
VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24