meditacija Dobra karma

Astrologinja svari: prizanešeno vam ne bo nič, a...

crystal hefner Svet24.si

Hefnerjeva vdova v zvezi z drugim, še vedno pa ni...

kozelj sds velenje sveta masa tw Reporter.si

Česa takega še nismo videli! Velenjska SDS pred ...

bruselj, zapor Svet24.si

VIDEO: Iz helikopterja bruhal na dvorišče ...

gantar Necenzurirano

V imenu korone polnijo ordinacije in žepe ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

Huawei Njena.si

Huawei v pisano jesen vstopa s pisanim naborom ...

Slovenija

Kako Janševa vlada hrani migrante: brez svinjine in dražji obroki kot v šolah

Deli na:
Kako Janševa vlada hrani migrante: brez svinjine in dražji obroki kot v šolah

Migranti v nastanitvenih centrih po Sloveniji si sami ne morejo pripravljati obrokov, imajo pa možnost, da si pogrejejo obrok, ki ga niso pojedli. - Foto: Primož Lavre

Slovenija je lani za prehrano ljudi, ki so nezakonito prišli v Slovenijo in so jih nastanili po centrih kot so Postojna, Logatec, Ljubljana plačala dobrih 111 tisoč evrov dnevno. Stanovalcem teh prehodnih domov in azilnih centrov je jedilnik prilagojen glede na njihovo veroizpoved, zato na jedilniku nikakor ne boste našli svinjine in izdelkov iz svinjine. Vsa hrana pa je pripravljena po zakonih Slovenije in EU.

Pred časom je Franc Kangler razburkal Slovenijo z objavo jedilnika iz Centra za tujce Postojna. Med delom prebivalstva je završalo, da bi take obroke tudi sami jedli, a si jih ne morejo privoščiti, drugi so se zgražali nad zgražanjem prvih in tako naprej. Po slovensko skratka.


No mi smo se odločili vzeti pod drobnogled hrano, ki jo jedo tisti, ki so v Slovenijo vstopili mimo mejnih prehodov. Torej nezakonito. Ceno hrane, kakovost in tudi, koliko se je zavrže. Ob spraševanju o naštetih rečeh smo naleteli tudi na smešen odziv službe za odnose z javnostjo Generalne policijske Uprave RS (GPU).

Izvedeli smo kdo je v nastanitvenih centrih zadolžen za prehrano ilegalcev in koliko vsako podjetje računa za obroke, ki jih pojedo v centrih. Razkrivamo tudi koliko je v javnosti neznano podjetje, ki kuha za migrante nastanjene v Logatcu od države prejelo na račun avgusta letos.


V članku smo prišli do zanimivih ugotovitev glede zahtev pri pripravi prehrane za migrante, ki jih zahteva država ob enem pa nad pravili bdi tudi islamska skupnost v Sloveniji.

Kje podjetja ki kuhajo za ilegalce, ki so nameščeni po slovenskih nastanitvenih centrih kupuje zelenjavo, meso, moko, olje in druge sestavine? Tudi to izveste v novem Reporterju.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...