favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kitajska zaradi prašičje kuge prepovedala uvoz nemške svinjine

Deli na:
Kitajska zaradi prašičje kuge prepovedala uvoz nemške svinjine

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Kitajska je prepovedala uvoz svinjine iz Nemčije, potem ko so v tej evropski državi potrdili prvi primer afriške prašičje kuge. Gre za velik udarec nemškim proizvajalcem, ki so s prepovedjo izgubili največji izvozni trg zunaj EU, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prepoved uvoza je že stopila v veljavo, meso, ki bo iz Nemčije poslano na Kitajsko, pa bodo na meji uničili ali vrnili, so sporočili iz kitajske carine. Tisto meso, ki je bilo na Kitajsko poslano pred uveljavitvijo prepovedi, bodo na meji inšpektorji podrobno pregledali.

Na nemškem kmetijskem ministrstvu so pojasnili, da obvestila o prepovedi zaenkrat še niso prejeli. Se pa po poročanju dpa pogovarjajo z več državami zunaj EU o možnostih nadaljnjega trgovanja s svinjino. Kot poroča agencija, si Nemčija prizadeva, da bi bile prepovedi omejene zgolj na regije, kjer so prašičjo kugo potrdili.

Prvi primer afriške prašičje kuge so ta teden potrdili pri divji svinji v zvezni deželi Brandenburg, ki obkroža Berlin. Bolezen izvira z afriške celine in se je že razširila v Evropo in Azijo. Kot izpostavlja dpa, ni nevarna za ljudi, je pa skoraj vedno usodna za prašiče, saj proti bolezni ni cepiva ali zdravila.