tana hoy Svet24.si

Osupljive prerokbe in opozorilo za december 2022

profimedia-0674788030 Svet24.si

Legendarni Pele na smrtni postelji

I-rosvita pesek-pl004 Necenzurirano

Zakaj se Rosvita moti #kolumna

murska-sobota, medicop, peter-podlunšek, reševalna-vozila Reporter.si

Bogatenje z javnim zdravstvom: to je dobavitelj, ...

doncic re Ekipa24.si

Luka Dončić blestel (tudi) v New Yorku! Kako ...

eva-peternelj Njena.si

Exatlon dojenček: Zgodilo se je zelo ...

argentina navijaci re Ekipa24.si

V Katarju na 48 tekmah 2,45 milijona gledalcev

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kaj se dogaja s Tarčo na TV Slovenija? Oddaje še niso ukinili, a nadaljevanja dosjeja Kangler naslednjič ne bo!

Deli na:
Kaj se dogaja s Tarčo na TV Slovenija? Oddaje še niso ukinili, a nadaljevanja dosjeja Kangler naslednjič ne bo!

Franc Kangler v Tarči na TV Slovenija - Foto: TV Slovenija/

»Ampak zdaj moramo zaključiti, gospod Kangler, hvala lepa za pojasnila. V naslednji Tarči jih pričakujemo še od policije, tožilcev in sodišča,« je novinarka Erika Žnidaršič zaključila zadnjo oddajo Tarča na TV Slovenija.

V oddaji so prikazali nekatere očitke iz 26 kazenskih postopkov zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, zdaj državnega svetnika na ministrstvu za notranje zadeve. Ta je menil, da so se nanj spravili zaradi volitev, poleg tega so vsi postopki propadli bodisi na ravni sodišč ali tožilstev.

Pri tem so mu pritrdili tudi nekateri programski svetniki, ki zahtevajo ukrepe zoper voditeljico Tarče. Programski svetnik Slavko Kmetič, ki prihaja iz vrst največje vladne stranke SDS, je zaradi oddaje zahteval sklic izredne seje programskega sveta.

Nedavni izvoljen svetnik Vane Gošnik pa se je na tviterju namigoval, da bi morala generalni direktor in v. d. direktorja že suspendirala Žnidaršičevo in ji prekiniti pogodbo o zaposlitvi iz krivdnih razlogov.

Programski svetnik RTVS Gošnik provocira s suspenzom Erike Žnidaršič: naj bi ji grozilo, da jo vržejo iz službe?

Tako so se pojavile informacije, da naj bi v. d. odgovorne urednice Jadranka Rebernik odpovedala naslednjo Tarčo, vse njene ustvarjalce pa poslala na dopust. Informacijo smo želeli preveriti pri Rebernikovi, a nas je napotila na službo za stike z javnostjo RTV Slovenija.

Zato pa jo je zanikal v. d. direktorja TV Slovenija Valentin Areh, ki nam je sporočil, da so se že pred zadnjo Tarčo dogovorili, da bo naslednji četrtek oddaja o covidu zaradi katastrofalnih razmer in da ne gre nihče na dopust. Več bi lahko povedala Žnidaršičeva, ki pa se na naša vprašanja ni odzvala.

Seveda se zastavlja vprašanje, zakaj je Erika Žnidaršič potemtakem napovedala nadaljevanje oddaje o Kanglerju z gosti iz policije, tožilstva in sodstva, ne pa oddaje o covidu. Morda pa je covid postal priročni izgovor, da vladajoči politiki neljube teme ne bo več v oddaji.