kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kaj ob občinskem prazniku obljublja župan Zagorja Matjaž Švagan (VIDEO)

Deli na:
Kaj ob občinskem prazniku obljublja župan Zagorja Matjaž Švagan (VIDEO)

Župan Zagorja Matjaž Švagan in direktor občinske uprave Tadej Špitalar - Foto: Igor Gošte

Zagorska občina 9. avgusta praznuje svoj občinski praznik. To zasavsko občino že skoraj tri desetletja vodi Matjaž Švagan, ki je bil del svoje politične poti tudi poslanec, že kar nekaj let pa je član državnega sveta, kjer mu je zaupano podpredsedniško mesto.

Oddajo smo posneli po novinarski konferenci, na kateri je predstavil aktualno dogajanje v občini. Del tega je delil tudi v tej oddaji. Najprej smo ga vprašali, kakšno je bilo življenje v občini v času koronavirusa. Odgovoril je na vprašanje, zakaj se je v tem času odločil zapreti tudi celotno področje rekreacijskih površin Evroparka, kar je pri mnogih povzročilo upravičeno negodovanje.

V nadaljevanju je spregovoril o letošnjih občinskih nagrajencih in o projektih, ki jih želijo v Zagorju izpeljati v naslednjem obdobju: od izgradnje kolesarske povezave skozi celotno občino ob regionalni cesti, nabavili bodo tudi 50 električnih koles za izposojo, zgradili bodo regijski gasilski center, želijo prenoviti telovadnico pri topliško OŠ, končno naj bi preuredili nekdanjo upravno stavbo Svee, ki bo namenjena za potrebe Glasbene šole in še nekaj drugih projektov nameravajo uresničiti.

V zadnjih letih je župan dal veliko obljub tudi o nekaterih drugih projektih, ki so ostali le črka na papirju: od novega bazena, do nove knjižnice, novih stanovanjskih blokov in še kaj, pa je vse ostalo na obljubah. Prisluhnite, kaj je na očitke o neuresničenih obljubah odgovoril in kaj meni o zagorski sramoti, kar propadle Medijske toplice so.

Na koncu oddaje je pojasnil, zakaj se v javnosti pojavlja občutek, da je državni svet v času aktualne Janševe vlade bistveno manj aktiven, ko je bil v času vlade Marjana Šarca. Slišali boste tudi, ali bi še bil poslanec državnega zbora.