Revija Reporter
Slovenija

Kaj je Cerar Madžaru v New Yorku povedal o drugem tiru

STA

26. sep. 2018 6:00

Deli na:

Madžarski zunanji minister Peter Szijjarto in Miro Cerar.

MZZ/Twitter

Zunanji minister Miro Cerar se je včeraj v New Yorku ob robu splošne razprave Generalne skupščine Združenih narodov sestal z madžarskim kolegom Petrom Szijjartom. Kot so sporočili z zunanjega ministrstva, sta govorila o sodelovanju pri infrastrukturnih projektih, od drugega tira do daljnovoda Cirkovce-Pince in izgradnje čezmejnih cestnih povezav.

Ministra sta izrazila zadovoljstvo nad odličnimi in vsestransko razvitimi dobrososedskimi odnosi, so poudarili v sporočilu za javnost in dodali, da sta Slovenija in Madžarska pomembni gospodarski partnerici. To se odraža tako v rastočem obsegu menjave kot tudi v okrepljenem investicijskem sodelovanju, so poudarili. Ministra sta izmenjala tudi poglede glede Zahodnega Balkana, so še sporočili z MZZ.

Cerar v New Yorku spremlja predsednika republike Boruta Pahorja, ki bo imel danes tudi nagovor pred GS ZN. Cerar se bo zvečer udeležil tradicionalnega transatlantskega srečanja zunanjih ministrov, ki ga gosti ameriški državni sekretar Mike Pompeo, sodeloval pa bo tudi na srečanjih Pahorja s predsedujočo 73. zasedanju GS ZN Mario Fernando Espinoso Garces ter s predsednikom Turčije Recepom Tayyipom Erdoganom.