bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

Janez Janša Reporter.si

Janez Janša že prejema starostno pokojnino. ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Je trk realnosti razblinil ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Jožef Horvat: Erjavčevo soliranje pri arbitraži ne koristi Sloveniji

Deli na:
Jožef Horvat: Erjavčevo soliranje pri arbitraži ne koristi Sloveniji

Jožef Horvat - Foto: Grega Wernig/M24.si

Predsednik odbora za zunanjo politiko Jožef Horvat se zavzema za negovanje dialoga s Hrvaško, kritičen je do razkazovanja mišic zunanjega ministra Erjavca.

To sploh ne bo enostavno, treba bo veliko naporov, potrpljenja in vztrajnosti. Tako bomo lahko unovčili podporo Evropske unije in držav članic, ki zagovarjajo implementacijo arbitraže, meni Horvat. Normalno je, da je med strankama NSI in SDS v zadnjih letih ob posameznih situacijah prišlo do različnih mnenj, žal pa so nekateri zaradi tega v javnosti pokazali precej jeze in nestrpnosti, pravi v pogovoru podpredsednik Nove Slovenije.

V odboru za zunanjo politiko ste se poslanci vseh strank poenotili glede arbitražne razsodbe. Po »zaslugi« zunanjega ministra Karla Erjavca se je kaj kmalu razkrilo, da enotnost šepa v koaliciji. Ima prvi človek diplomacije argumente za svojo retoriko? Napenja mišice zaradi volilne tekme prihodnje leto?Zunanji minister nima argumentov. Upoštevati bi moral stališče, o katerem se je poenotil odbor za zunanjo politiko 29. junija, ko se je seznanil z ustno razsodbo arbitražnega sodišča. V izjavi je odbor tudi pozval k dialogu z Republiko Hrvaško o implementaciji razsodbe arbitražnega sodišča. Osnova za ta dialog pa je prav razsodba. Ministrovo soliranje naši državi ne koristi in ga razumem izključno kot razkazovanje mišic pred bližajočimi se volitvami.  

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Horvat meni, zakaj bi se Cerar moral odzvati povabilu na obisk v Zagrebu; poudari, da je treba dialog s Hrvaško še naprej negovati; pove, da bodo v NSi na volitvah zadovoljni podvojitvijo zadnjega izida; spregovori o možnih koalicijah in kakšne so možnosti za sodelovanje z Janševo SDS; izrazi skrb nad stanjem Slovenske vojske.