rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kabinsko osebje Adrie Airways grozi s stavko

Deli na:
Kabinsko osebje Adrie Airways grozi s stavko

Foto: Reuters

Člani sindikata kabinskega osebja Adria Airways so poslovodstvu za 1. junij napovedali stavko, so za STA potrdili v Adrii Airways. Vodstvo družbe se bo v prihodnjih dneh opredelilo do stavkovnih zadev, prizadevajo pa si, da do stavke ne bi prišlo. Nezadovoljni so tudi člani sindikata delavcev prometa in zvez, ki ne izključujejo možnosti stavke.

"V interesu obeh strani je, da rešimo odprta vprašanja, podrobnosti pogajanj pa ne komentiramo," so za STA pojasnili v Adrii Airways.

Med poslovodstvom in zaposlenimi že dalj časa potekajo pogajanja o novi kolektivni pogodbi, vendar velja dogovor, da pogovorov ne komentirajo. Povod za napoved stavke je po neuradnih informacijah Dela nižanje plač in nenormalno višanje norm - kar je tudi vsebina kolektivne pogodbe.

Medtem pa vre tudi med preostalimi zaposlenimi v Adrii Airways. Zaupnik Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije Matej Jemec je za STA dejal, da so člani sprejeli sklep, da po podjetniški kolektivni pogodbi zahtevajo izplačilo nadur, ki bi morale biti izplačane do 31. marca. Prav tako zahtevajo, da se jim plače skladno s pogodbo izplačujejo do 15. v mesecu.

"Kršitev, da se plače izplačujejo v delih in pa prepozno, traja že več let," je izpostavil Jemec. Če vodstvo do 31. maja vodstvo ne bo odpravilo kršitev, Jemec ne izključuje možnosti stavke. "Pričakujem, da bodo naše zahteve izpolnjene", je dodal.

Sindikat delavcev prometa in zvez Slovenije je v preteklosti o kršitvah že večkrat obvestilo družbo, vendar napredka niso dosegli, zato so se odločili za konkretnejše korake.

Zaposleni so po njegovem mnenju nezadovoljni, saj so v zadnjih mesecih trdo delali, družba je, kot so izvedeli iz medijev, lani pozitivno poslovala, sami pa še vedno ne dobivajo rednih izplačil plač.