stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jurša: Vebru je morda uspelo preprečiti prodajo Telekoma

Deli na:
Jurša: Vebru je morda uspelo preprečiti prodajo Telekoma

Foto: Bobo

V koalicijski stranki SD, v kateri so ostri nasprotniki prodaje Telekoma, ob občutnem padcu cene delnice družbe za zdaj molčijo. Tudi premier Miro Cerar postopka ne komentira, ker še ni zaključen. Medtem pa je vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša dejal, da Telekoma Slovenije ne gre prodati na vrat na nos, osebno bi čakal na "neko drugo ceno".

Cena delnice Telekoma Slovenije se je dan po informaciji, da je za večinski delež družbe prispela le ena zavezujoča ponudba, občutno pocenila. Trenutno se Telekomove delnice na Ljubljanski borzi gibljejo 7,2 odstotka nižje kot v ponedeljek, cena delnica tako znaša malo manj kot 119 evrov. Padec je bil v začetku dneva že blizu desetih odstotkov.

V koalicijski SD so se za zdaj zavili v molk, popoldne pa naj bi položaj komentiral njihov poslanec Janko Veber, ki ga je DZ s položaja ministra za obrambo pred nekaj dnevi razrešil prav zaradi naročila analize posledic prodaje Telekoma.

Vebru, ki je eden najvidnejših nasprotnikov prodaje največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja, je po mnenju Jurše morda uspelo preprečiti prodajo, morda tudi ne. Mogoče so še kakšna druga ozadja, je v izjavi novinarjem v DZ ocenil Jurša.

Osebno presoja, da Telekom ni tako močan, da bi bilo po njem "ne vem koliko povpraševanja". V Sloveniji imamo namreč kar nekaj operaterjev in vprašanje je, po kakšni ceni in komu ga bomo lahko prodali, je pripomnil in dodal, da bi sam čakal na "neko drugo ceno". Delnica je namreč po ocenah Jurše zelo nizko in verjetno država ne bo dobila, kar je načrtovala.

Po njegovem prepričanju bi morali Telekom prodajati davno tega, ko je imel povsem drugo ceno. Sedaj nima realne, je dodal.

Na vprašanje, ali se bo morala država bolj zadolžiti, če Telekoma ne proda in od tega ne dobi denarja, pa je Jurša spomnil na gospodarsko rast. Po njegovem mnenju bomo na račun rasti prejeli nekaj sredstev in tako ne bi kazalo na vrat na nos prodajati Telekoma.

Afera Veber pa po ocenah vodje poslancev DeSUS ni vplivala na zadnje dogodke v sklepni fazi prodaje družbe.

Komentiral je tudi prodajo Pivovarne Laško nizozemskemu Heinekenu. "Rdeča zvezda je prišla v Slovenijo," je dejal Jurša. Spomnil je, da smo v preteklosti govorili o nacionalnem interesu, kar pivo po njegovem mnenju na nek način je.

"V vsakem primeru ga zaužijejo Slovenci, a če je v drugi lasti, ne pomeni, da ne bomo pili dobrega piva," je ocenil poslanec. Bolj ga skrbi, če bi se novi lastnik odločil za zapiranje bodisi Pivovarne Union bodisi Pivovarne Laško.