palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

SDH se bo odzval na Cinvenov odgovor

Deli na:
SDH se bo odzval na Cinvenov odgovor

Foto: Bobo

Slovenski državni holding (SDH) se bo danes pisno odzval na odgovor, ki ga je v zvezi s prodajo Telekoma Slovenije od Cinvena prejel minuli konec tedna. V njem Cinven pojasnjuje, zakaj Telekoma ne more kupiti brez predhodno rešenega vprašanja glede Telekomove makedonske hčerinske družbe One.

V prevodu pisma, ki so ga objavile Finance, Cinven med drugim piše, da so že od začetka jasno povedali, da je njihova ponudba za Telekom Slovenije temeljila na zagotovljeni 100 milijonov evrov vredni prodaji družbe One.

Cinven v pismu med drugim piše, da so se v zadnjih dneh trudili najti rešitev, ki bi bila zadovoljiva za vse strani in v ta namen predlagali tri alternative. Prva možnost je ta, da se strinjajo z avtomatsko rešitvijo v zadevi One in da torej plačajo 35 milijonov evrov in pokrijejo razliko takoj, ko se One proda.

Ob tem navajajo, da so pripravljeni počakati na dokončanje posla s Telekomom vse do 10. septembra letos, saj predvidevajo, da je to dovolj časa za zaključek transakcije v primeru One. Odlog plačila, ki so ga predlagali v torkovem dopolnilu, tako po navedbah Cinvena ne bo več potreben.

Druga možnost je, da opravljena transakcija v primeru One ostane pogoj za dokončanje posla za Telekom Slovenije. Toda, če pogoj ne bo izpolnjen in če torej transakcija ne bo zaključena, v tem primeru Cinven pričakuje, da je SDH dolžan plačati njihove stroške financiranja v primeru propadlega posla. Kot tretjo možnost navajajo, da se iz transakcije izloči One in popravi vrednotenje Telekoma za dogovorjeno kupnino za One.

Nadzorni svet SDH je minulo sredo, kot je znano, sprejel osnovno zavezujočo ponudbo Cinvena za nakup skoraj treh četrtin Telekoma Slovenije, ne pa tudi Cinvenovih dopolnil, ki jih je posredoval v torek prejšnji teden.

Cinven je svojo zavezujočo ponudbo sicer dopolnil zaradi zamud v postopkih regulatorne presoje Telekomovega prevzema Debitela in transakcije s hčerinsko družbo v Makedoniji, ki naj bi vnašale dodatno negotovost. A dopolnila za upravo SDH niso bila sprejemljiva.

Neuradno je sicer slišati, da v nobenem od omenjenih dveh odprtih postopkov ni pričakovati večjih težav. Makedonski varuh konkurence je sporočil, da imajo za odločitev glede koncentracije po združitvi hčerinskih družb Telekoma Slovenije in Telekoma Austria po zakonu čas do 9. julija.