Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jure Janković: Z grožnjo novinarju nisem mislil resno

Deli na:

Sin ljubljanskega župana Jure Janković se je opravičil zaradi besed, ki jih je v nedeljo zvečer izrekel novinarju Financ Jaki Elikanu. Ob tem poudarja, da z izrečeno grožnjo ni mislil resno. Obžaluje, da se novinarju pustil izzvati, in dodaja, da mu je "po mnogih izmišljenih zgodbah na moj račun v preteklih mesecih prekipelo".

Sin ljubljanskega župana Jure Janković se je opravičil zaradi besed, ki jih je v nedeljo zvečer izrekel novinarju Financ Jaki Elikanu. Ob tem poudarja, da z izrečeno grožnjo ni mislil resno. Obžaluje, da se novinarju pustil izzvati, in dodaja, da mu je "po mnogih izmišljenih zgodbah na moj račun v preteklih mesecih prekipelo".

Kot pojasnjuje Jure Janković, ga je novinar Financ na povolilni zabavi ljubljanskega župana prvič ogovoril že malo po 19. uri. "Sledil mi je in me vztrajno spraševal o zasebnih poslih, bil je ciničen. Na izzivanje nisem reagiral, ampak sem se novinarju umaknil. Čez nekaj časa, po 23. uri, me je isti novinar ponovno poiskal in takrat sem besede izrekel, ne svojemu prijatelju, kot trdi novinar, ampak DJ-ju, ki je na srečanju skrbel za glasbo in je po naključju stal v neposredni bližini," je v sporočilu za javnost zapisal Jure Janković.

Dodaja, da ni bilo prav, da je izrekel besede, na katere se javno sklicuje novinar Jaka Elikan. "Opravičujem se, da sem novinarja s svojo izjavo očitno prizadel in prestrašil, izrecno pa izjavljam, da z izrečeno grožnjo nisem mislil resno," je zapisal.

"Iskreno obžalujem, da sem se pustil novinarju izzvati in sem nehote reagiral na njegovo provokacijo. Po mnogih izmišljenih zgodbah na moj račun v preteklih mesecih mi je prekipelo," svoje besede novinarju še utemeljuje sin ljubljanskega župana.

Glede omenjenih groženj novinarju se je odzval tudi ljubljanski župan Zoran Janković. Poudarja, da dosledno obsoja vsako nasilje, tudi verbalno. "Kljub temu se sprašujem, s kakšnimi nameni je novinar, ki že več mesecev aktivno sodeluje pri gradnji izmišljenega konstrukta o domnevno spornem delovanju mojih sinov in mene, v poznih večernih urah nepovabljen obiskal povolilno srečanje mojih podpornikov in somišljenikov Liste Zorana Jankovića," je v odzivu zapisal ljubljanski župan.

"Sama prisotnost pred volilno pisarno očitno ni bila dovolj, saj je ob tem mojega sina, ki po nobeni definiciji ni javna oseba, vztrajno spraševal o njegovih zasebnih zadevah," še poudarja. Dodaja, da ne bo ugibal, kolikšno mero provokacije si je novinar ob tem dovolil, "iz osebnih izkušenj, ki jih z novinarjem imam, pa trdim, da je njegov ton in slog, vsaj v odnosu do mene, skoraj brez izjeme provokativen, pogosto tudi nekorekten".

Ljubljanski župan se strinja, da zadevo v najkrajšem času prevzamejo in preučijo pristojne institucije in da, "če bodo tako presodile, odločajo tudi o morebitnih sankcijah".

Novinar Financ Jaka Elikan je namreč zaradi groženj s smrtjo vložil kazensko ovadbo zoper Jureta Jankovića, sina ljubljanskega župana. Kot pojasnjujejo v Financah, je Jure Janković v nedeljo zvečer na Mestnem trgu v Ljubljani moškemu ob sebi namignil, naj ubije Elikana. Z Elikanom je bilo sicer na kraju dogodka, kjer se je zaključevalo slavje ob zmagi Zorana Jankovića in njegove liste na lokalnih volitvah, še nekaj novinarjev časnika Financ.