Revija Reporter
Slovenija

Jeza in šok v NSi: Toninov svak in kamniški župan Matej Slapar pred volitvami obrnil hrbet stranki

Igor Kršinar
1 11.251

13. okt. 2022 6:00 Osveženo: 7:06 / 13. 10. 2022

Deli na:

Matej Tonin in Matej Slapar.

Twitter/Matej Tonin

Prejšnji mesec je naslovnico glasila NSI Krščanski demokrati krasil kamniški župan Matej Slapar, ki je poročen s sestro prvaka stranke Mateja Tonina. Zato je toliko večje presenečenje, da na letošnjih lokalnih volitvah sploh ne bo nastopil na listi stranke in da je ustanovil celo svojo Listo Mateja Slaparja.

Kot nam je odgovoril, bo kandidiral s podporo volivcev: »Zbiram podpise. Zelo veliko ljudi prihaja… in sem vesel izjemne podpore.« Ob tem nam je poslal še fotografijo med zbiranjem podpisov. Potrdil je tudi, da bo na volitvah nastopila tudi Lista Mateja Slaparja: »Na njej bodo razvojni in napredni Kamničanke in Kamničani, ki se bodo zavzemali za razvoj in napredek Kamnika. Nadaljevali bomo začeto delo.« Dodal je še, da ne bo kandidiral na nobeni listi in ne kot kandidat katere koli stranke. Podprlo pa ga bo veliko strank in več list.

Toninova NSi je Slaparja pred dnevi promovirala v svojem glasilu

Pred štirimi leti je kandidiral na listi NSI in v drugem krogu z okoli 60 odstotki premagal Igorja Žavbija, ki je na županskem položaju začasno nasledil Marjana Šarca, ko je bil ta izvoljen za poslanca in nato za predsednika vlade. Zato naj bi bilo v NSI veliko jeze in napeto, saj je znano, da je Slapar Toninov svak.

Proti večeru nam je Slapar poslal še daljšo izjavo, ki jo objavljamo v celoti:

»Sem dolgoletni član NSi. Na njeno delo sem ponosen. Vesel sem, da me bo tudi na teh volitvah podprla moja stranka NSi. So pa občinske volitve posebnost. Želim biti župan vseh. Želim dati priložnost vsem občankam, ki so zadovoljni z razvojem občine, da me pri moji kandidaturi podprejo tudi s svojim podpisom. Da bomo lahko občino v prihodnjih letih razvijali še hitreje, smo skupaj oblikovali še listo Mateja Slaparja. Verjamem, da nam bo uspelo z NSi in listo Mateja Slaparja oblikovati razvojno koalicijo in oblikovati večino v občinskem svetu, ki bo sposobna realizirati pomembne projekte, ki so pred nami. Med katerimi so prioritetno dokončanje OŠ Frana Albrehta, izgradnja športnih igrišč med šolama in nadvišanje telovadnice ter rešitev za pokriti olimpijski bazen, nadaljnji razvoj gospodarstva in poslovno turistične cone Smodnišnica, razvoj kmetijstva, turizma in infrastrukture. Verjamem, da bomo skupaj lahko premikali stvari v Kamniku naprej.«