Hilaree Nelson Svet24.si

Našli truplo slavne ameriške alpinistke

profimedia-0726500769 Svet24.si

Gwyneth Paltrow abrahama obeležila z golo ...

matej tonin vojska sta Necenzurirano

S Toninovimi oklepniki bi služil bivši šef SLS

pengov Reporter.si

Je predsedniški kandidat Anže Logar zatajil ...

sesko slovenija Ekipa24.si

Van Basten, kje si zdaj?! Komentatorju Obrezu se ...

sabina Njena.si

Sabini Mlakar rak znova pokazal zobe: Borim se kot...

ilicic Ekipa24.si

Mariborski navijači so komaj čakali na nove ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jesenski obračun: kako namerava Janez Janša spodkopati vlado Roberta Goloba

Deli na:
Jesenski obračun: kako namerava Janez Janša spodkopati vlado Roberta Goloba

Robert Golob in Janez Janša - Foto: Vlada RS

Po vročem poletju se nam obeta še bolj vroča politična jesen. Prvak SDS Janez Janša se pripravlja na obračun z vlado Roberta Goloba, ki ga je na aprilskih volitvah močno porazil.

Poleg predsedniških in lokalnih volitev nas verjetno čaka še trojni referendum, največja opozicijska stranka pa spet krepi protimigrantsko retoriko in napoveduje interpelacijo proti notranji ministrici Tatjani Bobnar.

Ob tem prvak SDS računa na poslabšanje življenjskega standarda zaradi energetske krize in draginje. Prav tako se utegne v hladnejših mesecih okrepiti epidemija, vendar je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan obljubil, da zapiranja šol in ustavljanja družbe ne bo.

Ob tem se sicer ponujajo primerjave z letom 2011, ko je SDS s trojnim referendumom uspela zrušiti takratno vlado Boruta Pahorja. Toda zgodovina se bo težko ponovila, saj ima premier Golob veliko večjo moč v vladi, kot jo je imel Pahor.

Vlada je že pripravila ukrepe, s katerimi želi omiliti podražitve energentov. Poleg tega naj bi pripravila paket v višini več kot milijarde evrov za zmanjševanje revščine, v pripravi so tudi ukrepi za gospodarstvo, pogajanja s sindikati pa za zdaj potekajo optimistično.Postopoma bo prevzela tudi vajeti v državnem gospodarstvu. Septembra bo SDH zamenjala nadzornike na Telekomu, ti pa bodo nato upravo. Spremembe v Telekomu pa bodo vplivale na medije, zlasti tiste z uredniki po volji SDS.

V rokah največje opozicijske stranke pa ostaja javna RTV, saj se bodo o novem zakonu najverjetneje odločili volivci na referendumu, nato pa bo trajalo še vsaj pol leta do vseh zamenjav.

Kakšno politično jesen pričakuje, smo vprašali tudi predsednika vlade Roberta Goloba, ki je izrazil pričakovanje, da ljudje ne bodo več nasedali lažem SDS.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24