tana hoy Svet24.si

Osupljive prerokbe in opozorilo za december 2022

profimedia-0674788030 Svet24.si

Legendarni Pele na smrtni postelji

I-rosvita pesek-pl004 Necenzurirano

Zakaj se Rosvita moti #kolumna

murska-sobota, medicop, peter-podlunšek, reševalna-vozila Reporter.si

Bogatenje z javnim zdravstvom: to je dobavitelj, ...

prosinecki mm Ekipa24.si

Dva kluba iz regije 'napadla' Roberta ...

Premik magnetnega polja Odkrito.si

Prihaja konec sveta, kot ga poznamo?

argentina navijaci re Ekipa24.si

V Katarju na 48 tekmah 2,45 milijona gledalcev

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jerovšek: Janševa kandidatura za predsednika ne bi bila pametna za SDS

Deli na:
Jerovšek: Janševa kandidatura za predsednika ne bi bila pametna za SDS

Foto: Primož Lavre

Jožef Jerovšek je prepričan, da bo na predsedniških volitvah zelo težko premagati Boruta Pahorja, saj je zelo dobro opravljal predsedniško funkcijo.

To je verjetno tudi razlog, da imata obe najmočnejši stranki težave z izbiro kandidata. V SDS kot najprimernejšega vidi nekdanjega predsednika državnega zbora Franceta Cukjatija. Kritičen je tudi do napadov na predsednico NSI Ljudmilo Novak, saj meni, da bi morale desne stranke kampanjo izkoristiti za politično okrepitev pred parlamentarnimi volitvami. Razložil je tudi, zakaj se je udeležil odkritja spomenika žrtvah vseh vojn na ljubljanskem Kongresnem trgu, kjer je pogrešal poslance svoje stranke. Komentiral je tudi razsodbo arbitražnega sodišča o meji s Hrvaško, bližajoči se referendum o drugem tiru in to, da je premier Miro Cerar z obiskom pri ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću poteptal svoje predvolilne etične standarde.

Čez poldrugi mesec bodo predsedniške volitve. Pričakujete dva kroga ali bomo predsednika dobili že po prvem glasovanju?To je odvisno od tega, kakšna kandidata bosta ponudili obe največji stranki. Pričakujem, da ju bosta, saj je predsedniška kampanja tudi priložnost za promocijo stranke za naslednje državnozborske volitve. Če bo več kandidatov, pričakujem drugi krog.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Jerovšek odgovarja, kdo bi lahko premagal predsednika Boruta Pahorja; pojasni težave velikih strank pri iskanju izzivalcev na predsedniških volitvah; pove, kako bi SDS v primeru relativne zmage na državnozborskih volitvah sestavila vlado; razmišlja o zmagovalni formuli za volitve; SDS posvari pred izleti preveč na desno; razkrije, kaj si misli o Zmagu Jelinčiču; pove, kaj bi nastop takšnega Zorana Jankovića na volitvah pomenil za slovenski narod.