veter, streha, kranj Svet24.si

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je...

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

Screenshot 2021-11-14 at 18.32.43 Necenzurirano

Zadnji dnevi Tomaža Kokota na vrhu Pošte ...

jadranka rebernik bobo Reporter.si

Totalna vojna na TVS: novinarji se puntajo ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

blaž Njena.si

Kdo je Blažu Švabu porisal avtomobil?

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jerovšek: Janševa kandidatura za predsednika ne bi bila pametna za SDS

Deli na:
Jerovšek: Janševa kandidatura za predsednika ne bi bila pametna za SDS

Foto: Primož Lavre

Jožef Jerovšek je prepričan, da bo na predsedniških volitvah zelo težko premagati Boruta Pahorja, saj je zelo dobro opravljal predsedniško funkcijo.

To je verjetno tudi razlog, da imata obe najmočnejši stranki težave z izbiro kandidata. V SDS kot najprimernejšega vidi nekdanjega predsednika državnega zbora Franceta Cukjatija. Kritičen je tudi do napadov na predsednico NSI Ljudmilo Novak, saj meni, da bi morale desne stranke kampanjo izkoristiti za politično okrepitev pred parlamentarnimi volitvami. Razložil je tudi, zakaj se je udeležil odkritja spomenika žrtvah vseh vojn na ljubljanskem Kongresnem trgu, kjer je pogrešal poslance svoje stranke. Komentiral je tudi razsodbo arbitražnega sodišča o meji s Hrvaško, bližajoči se referendum o drugem tiru in to, da je premier Miro Cerar z obiskom pri ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću poteptal svoje predvolilne etične standarde.

Čez poldrugi mesec bodo predsedniške volitve. Pričakujete dva kroga ali bomo predsednika dobili že po prvem glasovanju?To je odvisno od tega, kakšna kandidata bosta ponudili obe največji stranki. Pričakujem, da ju bosta, saj je predsedniška kampanja tudi priložnost za promocijo stranke za naslednje državnozborske volitve. Če bo več kandidatov, pričakujem drugi krog.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Jerovšek odgovarja, kdo bi lahko premagal predsednika Boruta Pahorja; pojasni težave velikih strank pri iskanju izzivalcev na predsedniških volitvah; pove, kako bi SDS v primeru relativne zmage na državnozborskih volitvah sestavila vlado; razmišlja o zmagovalni formuli za volitve; SDS posvari pred izleti preveč na desno; razkrije, kaj si misli o Zmagu Jelinčiču; pove, kaj bi nastop takšnega Zorana Jankovića na volitvah pomenil za slovenski narod.