ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

Drevo življenja Petisvet.si

Drevo življenja v nas aktivira spomin na to, kdo ...

Sapa, hlad, mraz, jutro Svet24.si

Po fantastičnem vremenu zdaj manj obetavne novice

meghan markle 2 Svet24.si

Dekleta bi rada nadoknadila: visoko noseča Meghan...

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

sanja grohar s sinčkom Njena.si

Sanja Grohar: Materinstvo jo je povsem spremenilo

Slovenija

Jerovšek: Janševa kandidatura za predsednika ne bi bila pametna za SDS

Deli na:
Jerovšek: Janševa kandidatura za predsednika ne bi bila pametna za SDS

Foto: Primož Lavre

Jožef Jerovšek je prepričan, da bo na predsedniških volitvah zelo težko premagati Boruta Pahorja, saj je zelo dobro opravljal predsedniško funkcijo.

To je verjetno tudi razlog, da imata obe najmočnejši stranki težave z izbiro kandidata. V SDS kot najprimernejšega vidi nekdanjega predsednika državnega zbora Franceta Cukjatija. Kritičen je tudi do napadov na predsednico NSI Ljudmilo Novak, saj meni, da bi morale desne stranke kampanjo izkoristiti za politično okrepitev pred parlamentarnimi volitvami. Razložil je tudi, zakaj se je udeležil odkritja spomenika žrtvah vseh vojn na ljubljanskem Kongresnem trgu, kjer je pogrešal poslance svoje stranke. Komentiral je tudi razsodbo arbitražnega sodišča o meji s Hrvaško, bližajoči se referendum o drugem tiru in to, da je premier Miro Cerar z obiskom pri ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću poteptal svoje predvolilne etične standarde.

Čez poldrugi mesec bodo predsedniške volitve. Pričakujete dva kroga ali bomo predsednika dobili že po prvem glasovanju?To je odvisno od tega, kakšna kandidata bosta ponudili obe največji stranki. Pričakujem, da ju bosta, saj je predsedniška kampanja tudi priložnost za promocijo stranke za naslednje državnozborske volitve. Če bo več kandidatov, pričakujem drugi krog.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Jerovšek odgovarja, kdo bi lahko premagal predsednika Boruta Pahorja; pojasni težave velikih strank pri iskanju izzivalcev na predsedniških volitvah; pove, kako bi SDS v primeru relativne zmage na državnozborskih volitvah sestavila vlado; razmišlja o zmagovalni formuli za volitve; SDS posvari pred izleti preveč na desno; razkrije, kaj si misli o Zmagu Jelinčiču; pove, kaj bi nastop takšnega Zorana Jankovića na volitvah pomenil za slovenski narod.

Loading...