Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jeretič piranskega župana Bossmana ozmerjal s 'šalabajzarjem'

Deli na:
Jeretič piranskega župana Bossmana ozmerjal s 'šalabajzarjem'

Foto: Bobo

Piranski župan Peter Bossman, ki je tudi predsednik SD Piran, je vodstvu stranke ponudil odstop. Uradni razlog sta njegova prezasedenost in preobremenjenost, a v ozadju naj bi bila tudi nesoglasja znotraj SD, je danes poročala Televizija Slovenija (TVS). O njegovem odstopu naj bi v stranki sicer razpravljali prihodnji teden.

Po poročanju TVS na piranski občini že od pomladi prihaja do veliko medsebojnega obtoževanja. Nazadnje je "prah dvignil domnevno nezakonit vpogled v elektronske pošte podžupanov, ko naj bi sporočila, namenjena podžupanji Meiri Hot, prihajala na naslov podžupana Gašparja Gašpar Mišiča".

V ozadju županovega odstopa pa naj bi bil Sebastjan Jeretič, ki je pred dvema letoma intenzivno sodeloval pri Bossmanovi predvolilni kampanji. Takrat je trdil, da je Bossman izjemno dober človek in sposoben politik. Zdaj pa pravi, da je "nesposoben politik", a pred kamero ni želel govoriti.

Jeretič se sicer dnevno sestaja z županovimi najožjimi sodelavci. Dobro obveščeni napovedujejo, da bi to lahko pomenilo vrnitev Patricka Vlačiča z državne v lokalno politično sceno, še navaja TVS.