Revija Reporter
Slovenija

Jerca Korče noče iti na proslavo s predsednikoma: Janša neti nemire in razdvajanja ter napada drugače misleče, Pahor je ob tem tiho

M. K.

24. jun. 2020 14:29 Osveženo: 14:30 / 24. 6. 2020

Deli na:

Poslanka LMŠ Jerca Korče.

Primož Lavre

"Odločitev o neudeležbi na nocojšnji državni proslavi ni plod politične preračunljivosti, je težka in tehtna odločitev za upor proti rušitvi temeljev tega, kar praznujemo na dan državnosti," je poslanka stranke LMŠ Jerca Korče napisala v prispevku na spletni strani stranke.

"Zato, ker ne želim sedeti in praznovati z ljudmi, ki Slovenijo razumejo kot poligon za lastne interese in jim ljudstvo ne predstavlja jedra države ampak gručo, ki jo je potrebno deliti in z njo manipulirati ter jo ignorirati," obrazloži Korčevota. Pravi, da bo z neudeležbo na proslavi ob dnevu državnosti  "pokazala svoj protest, svoj upor proti aktualni oblasti".

Celoten zapis Korčetove lahko preberete na spletni strani LMŠ.

"Država ni last posameznika. Je naša. Je last vseh ljudi, ki prebivajo v Sloveniji, rojakov zunaj naših meja, in tudi vseh, ki si želijo pri nas poiskati mirno in boljše življenje," piše poslanka.

Kritična je do slavnostnega govornika na proslavi, predsednika republike Boruta Pahorja. Očita mu, da je "tiho, ko aktualna oblast posega v človekove pravice, blati našo državo v tujini, prireja zgodovinska dejstva in, morda najhuje, ker molči tudi ob posegih v naravo."

"Glede na njegova dejanja so besede, ki jih bo izrekel na današnji proslavi, zame že vnaprej prazne in brez pomena. Ne maram sprenevedanja in zaigranih nasmeškov," kritizira Korčetova Pahorja.

Še ostreje se je lotila premierja Janeza Janše. "Imamo predsednika vlade, ki sam razglasi vojno proti medijem, zdravstveno krizo rešuje z vojno retoriko, v narodu neti nemire in razdvajanja, prek socialnih omrežij, kletnih trolov in svojih medijev vodi usmerjene napade proti vsem, ki bi si upali povedati svoje drugačno mnenje."