Revija Reporter
Slovenija

Aleksandra Pivec ustanavlja stranko in se že pripravlja na predčasne volitve? Tako pravijo njeni podporniki, ona pa …

M. M.

20. dec. 2020 6:00 Osveženo: 7:03 / 20. 12. 2020

Deli na:

Aleksandra Pivec

Facebook

»Ja odločitev je dozorela. Čas je za novo stranko! Jaz in moji somišljeniki bomo ustanovili stranko,« piše na Facebook strani Gibanja v podporo dr. Aleksandre Pivec.

Odkar je morala zaradi afere s plačevanjem počitnic oditi tako s položaja predsednice DeSUS kot kmetijske ministrice se govori, da bo Aleksandra Pivec ustanovila svojo stranko. Priprave nanjo so očitno dovolj daleč, da si upajo na Facebook strani njenih podpornikov o tem javno pisati.



Za Reporter je Pivčeva povedala, da kljub zapisu »ni še čisto tako«. Dodaja pa, da je vedno glasnejši glas terena in ljudi, ki zapuščajo Desus, da ustanovi svojo stranko, in da se ona in njena ekipa dogovarjajo z ljudmi na terenu, da začnejo z delom.

Govori se, da naj bi Pivčeva ustanovila sredinsko ljudsko stranko. Vabili so jo tudi v SLS, a se po svojih besedah predsedniku SLS niti ni želela oglasiti. Pivčeva je tudi napovedala velik osip članstva DeSUS – mnogi naj bi zapustili upokojensko stranko in se pridružili njej.

»Ja odločitev je dozorela. Čas je za novo stranko! Jaz in moji somišljeniki bomo ustanovili stranko. Vem, da to pomeni, da se bodo že jutri zaradi tega začeli novi medijski in drugi organizirani napadi na mene in mojo sodelavce. Tega se zavedam in to bomo morali preživeti. To je vredno za spremembe. Ljudje v naši deželi to od nas pričakujejo. Delali bomo za ljudi in ne za politične in druge elite,« je med drugim zapisala Pivčeva v daljšem zapisu na Facebooku.

Če bo v primeru uvrstitve v parlament in sodelovanja njene stranke v vladi spet postala ministrica, še ne ve, poudarja Pivčeva. O svojem ministrskem nasledniku Jožetu Podgoršku pravi, da je »svetovni prvak v političnih akrobacijah« in »vzorčen primer politika, ki bi vse naredil za svoj stolček«.