pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Je izraz »komunistični« ali »skojevski« novinar res žaljivka

Deli na:
Je izraz »komunistični« ali »skojevski« novinar res žaljivka

Foto: Primož Lavre

Politikis.si, Demokracija, Reporter in spletna stran SDS so bili s strani Dnevnika obtoženi, da njihove novinarje z izrazi, kot so skojevski novinarji, AFŽ-jevski agitrop, skrajni levičarji, diskreditirajo. Ob tem je zanimivo, da gre za izraze polpretekle zgodovine, ki jo zagovarjajo tako »ugledne« osebnosti, kot so predsednik zveze borcev Janez Stanovnik, predsednik države Danilo Türk in nekdanji predsednik Milan Kučan.

Za te možakarje s komunističnim pedigrejem se v »levih« medijih vedno najde lepa beseda. Še bolj čudi dejstvo, da tudi izraz »komunist« jemljejo kot žaljivko, čeprav zagovarjajo tezo, da se je treba nekdanjemu predsedniku Jugoslavije Josipu Brozu Titu pokloniti s Titovo cesto v Ljubljani. Vse to bi morali po tej logiki vzeti kot kompliment, saj pri njih vendarle prevladuje prepričanje, da nekdanja komunistična država ni bila totalitarna in avtoritativna.

V začetku devetdesetih let so Slovenske novice objavile članek, v katerem je bil tedanji direktor podjetja Snežnik iz Kočevske Reke zaradi svojega načina vodenja označen za »malega Kim Il Sunga«, ki ga je ves svet imel za komunističnega diktatorja v Severni Koreji. Užaljeni direktor je novinarja tožil, vendar dočakal hladno prho na sodišču, saj je senat sprejel zagovor obtoženega, da mu je taka primerjava lahko le v ponos, saj so v nekdanji Jugoslaviji z zastavicami stali ob cesti ter navdušeno pozdravljali Tita in Kim Il Sunga, ki sta se vozila naokoli.

VEČ V TISKANI IZDAJI