benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janševa koalicija si deli resorje

Deli na:
Janševa koalicija si deli resorje

Foto: Bobo

Predstavniki petih strank, ki se pogajajo o vstopu v desnosredinsko koalicijo, so začeli današnje nadaljevanje usklajevanj. Kot je pred začetkom sestanka novinarjem dejal predsednik SDS Janez Janša, jih tokrat čaka "usklajevanje okvirov za rebalans proračuna".

"Danes nas čaka težji del pogajanj, to pa je usklajevanje okvirov za rebalans proračuna," je dejal Janša. Na vprašanja o kadrovski zasedbi resorjev pa ni želel odgovarjati.

Po besedah predsednika DeSUS Karla Erjavca je odprtih še nekaj točk, povezanih z vprašanjem pokojnin. Na novinarsko vprašanje o podpori Milanu Zveru, ki bo kandidat SDS na predsedniških volitvah jeseni letos, pa je dejal, da ga v DeSUS "gotovo" ne bodo podprli.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je izrazila mnenje, da so se do sedaj že precej uskladili. "Kar se še nismo, se bomo pa zdaj," je dejala.

Predsednik Liste Virant Gregor Virant je dejal, da bo treba za izjave počakati do konca sestanka. Prav tako tudi predsednik SLS Radovan Žerjav ni želel dajati izjav.

V petek, ko se je SDS, Listi Virant, SLS in NSi prvič pridružil še DeSUS, pa so po večurnem srečanju ugotavljali, da so koalicijsko pogodbo praktično uskladili, tako da naj bi za danes ostala le še vprašanja kadrovske zasedbe resorjev.

V medijih je medtem zaokrožila možna neuradna razdelitev ministrstev. Po teh neuradnih informacijah naj bi bili ministri v vladi, ki bi jo vodil prvak SDS Janez Janša, še predsedniki treh strank, ki se dogovarjajo o vstopu v koalicijo.

Predsednik SLS Radovan Žerjav naj bi prevzel ministrstvo za gospodarstvo, predsednica NSi Ljudmila Novak ministrstvo za Slovence po svetu, predsednik Liste Virant Gregor Virant naj bi prevzel vodenje resorja za infrastrukturo in prostor ali ministrstva za pravosodje in javno upravo. Predsednik DeSUS Karl Erjavec naj bi postal predsednik DZ.