Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janši čestitke iz tujine

Deli na:
Janši čestitke iz tujine

Foto: Primož Lavre

Čestitke predsedniku SDS Janezu Janši za izvolitev za novega mandatarja prihajajo tudi iz tujine. Predsednik Evropske ljudske stranke (EPP) Joseph Daul je meni, da je to zelo spodbudna novica iz Slovenije. Predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso pa je prepričan, da se bo Janša ponovno izkazal z voditeljskimi sposobnostmi.

Barroso je Janši čestital ob današnji izvolitvi za mandatarja. V svojem pismu je poudaril, da se Slovenija in EU nahajata v času, kjer bosta soočeni z zahtevnimi izzivi.

Ob tem je izrazil prepričanje, da se bo predsednik SDS Janez Janša ponovno izkazal z voditeljskimi sposobnostmi, kot v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije. Državljankam in državljanom Slovenije ter novemu mandatarju Janši pa je Barroso zaželel še veliko uspeha.
 
V imenu poslanske skupine EPP in v svojem imenu je Janši čestital tudi Daul. Poleg tega je čestital SDS, NSi in SLS, ki so del Evropske ljudske stranke, za uspešno sodelovanje in oblikovanje vlade.
 
"To je zelo spodbudna novica iz Slovenije, saj je sklenjena desnosredinska koalicija izrazito proevropska in se bo prioritetno zavzela za to, da Slovenijo popelje iz krize, ki se je v času leve vlade močno poglobila," je zapisal Daul.
 
Ob tem je prepričan, da bodo SDS, NSi in SLS sposobne ponovno povesti Slovenijo na pot rasti in blaginje. "Reforme, ki jih Slovenija potrebuje za delovanje, ne bodo lahke, ampak verjamem, da se Slovenci zavedajo nujnosti in dolgoročnih koristi, ki jih bodo reforme prinesle," je ocenil.