profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janševi partnerji brez hrbtenice: Miro Cerar v intervjuju o avtoritarni vladavini Janeza Janše

Deli na:
Janševi partnerji brez hrbtenice: Miro Cerar v intervjuju o avtoritarni vladavini Janeza Janše

Miro Cerar - Foto: Primož Lavre

»Voditelja, ki nacijo deli in je ne zna ali celo noče povezati, ne štejem za dobrega, čeprav stori ob tem tudi kaj koristnega za državo.« Tako odhajajočega ameriškega predsednika Donalda Trumpa ocenjuje dr. Miro Cerar, nekdanji premier in zunanji minister, ki je po odhodu iz politike spet profesor na ljubljanski pravni fakulteti.

Podobno kot Trumpa ocenjuje tudi slovenskega premierja Janeza Janšo, ki s svojimi tviti razburja ne le domačo, ampak celo tujo javnost. Še posebej pa obžaluje, da koalicijske partnerice, Desus, SMC in NSI, niso že ob prvem tvitu o ameriških volitvah odločno povzdignile glasu, ampak so svoje upognjene hrbtenice nekoliko povzdignile šele potem, ko se je zgražal ves svet.


Za aktualno stanje v Sloveniji je okrivil tudi prejšnjega premierja Marjana Šarca, ki je z odstopom oblast izročil v roke Janezu Janši. Spregovoril je tudi o zunanji politiki, kjer se preveč povezujemo z Madžarsko in podobnimi državami, medtem ko zanemarjamo povezave z Nemčijo in drugimi jedrnimi državami EU.

Komentiral je tudi stanje pravne države in ošvrknil pravosodno ministrico Lilijano Kozlovič, ker ni pravočasno reagirala in zaščitila pravosodje pred blatenjem v tujini, zaupal nam je svoje izkušnje z mediji in komentiral Janševo vojno z njimi, povedal je tudi, kaj meni o vladnih ukrepih.



Razočaran pa je tudi nad Melanio Trump, ki svojega moža ni prepričala, da bi obiskala Slovenijo. Preberite, kaj vse je o njej povedal.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24