Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janševa koalicija bo na Brdu razpravljala o prioritetah v nadaljevanju mandata

Deli na:
Janševa koalicija bo na Brdu razpravljala o prioritetah v nadaljevanju mandata

Kongresni center Brdo - Foto: Bobo

Predsedniki koalicijskih strank, vodje poslanskih skupin, koalicijski poslanci in ministri se bodo predvidoma v sredo popoldne sestali na Brdu pri Kranju. Po informacijah STA naj bi razpravljali o prioritetah v nadaljevanju mandata.

Potem ko so koalicijske partnerice v prvih mesecih mandata vse sile usmerjale v obvladovanje epidemije novega koronavirusa in spravile pod streho tri zakonodajne svežnje za blaženje posledic epidemije, je pričakovati, da bodo zdaj v večji meri pozornost usmerjale tudi zavezam iz koalicijske pogodbe.

Trenutno so v ospredju vprašanja, povezana z demografijo. DeSUS do konca meseca pričakuje ustanovitev urada za demografijo, ki naj bi po njihovem predlogu deloval kot ministrstvo, a partnerice o tem naj ne bi bile še usklajene. Veliko pogajanj bo verjetno terjala tudi ustanovitev demografskega sklada, ki je med zavezami koalicije. DeSUS do konca meseca napoveduje tudi osnutek zakona o dolgotrajni oskrbi. Partnerice se utegnejo v sredo dotakniti tudi priprave rebalansa proračuna.

Med prioritetami, o katerih bi lahko tekla beseda, velja omeniti še nadaljnje aktivnosti za zagon gospodarstva po koronavirusni krizi, tudi z izvedbo strateških investicij. Med prednostnimi nalogami koalicije je tudi priprava na slovensko predsedovanje Svetu EU v drugi polovici 2021, pri čemer Slovenija v okviru tria predsedujočih držav sodeluje z Nemčijo in Portugalsko.