ženska Dobra karma

Navade, s katerimi si zgradite samospoštovanje

krč, roka Svet24.si

Med koronakrizo je 22 ur na dan igral ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Slovenija

Janševa koalicija bo na Brdu razpravljala o prioritetah v nadaljevanju mandata

Deli na:
Janševa koalicija bo na Brdu razpravljala o prioritetah v nadaljevanju mandata

Kongresni center Brdo - Foto: Bobo

Predsedniki koalicijskih strank, vodje poslanskih skupin, koalicijski poslanci in ministri se bodo predvidoma v sredo popoldne sestali na Brdu pri Kranju. Po informacijah STA naj bi razpravljali o prioritetah v nadaljevanju mandata.

Potem ko so koalicijske partnerice v prvih mesecih mandata vse sile usmerjale v obvladovanje epidemije novega koronavirusa in spravile pod streho tri zakonodajne svežnje za blaženje posledic epidemije, je pričakovati, da bodo zdaj v večji meri pozornost usmerjale tudi zavezam iz koalicijske pogodbe.

Trenutno so v ospredju vprašanja, povezana z demografijo. DeSUS do konca meseca pričakuje ustanovitev urada za demografijo, ki naj bi po njihovem predlogu deloval kot ministrstvo, a partnerice o tem naj ne bi bile še usklajene. Veliko pogajanj bo verjetno terjala tudi ustanovitev demografskega sklada, ki je med zavezami koalicije. DeSUS do konca meseca napoveduje tudi osnutek zakona o dolgotrajni oskrbi. Partnerice se utegnejo v sredo dotakniti tudi priprave rebalansa proračuna.

Med prioritetami, o katerih bi lahko tekla beseda, velja omeniti še nadaljnje aktivnosti za zagon gospodarstva po koronavirusni krizi, tudi z izvedbo strateških investicij. Med prednostnimi nalogami koalicije je tudi priprava na slovensko predsedovanje Svetu EU v drugi polovici 2021, pri čemer Slovenija v okviru tria predsedujočih držav sodeluje z Nemčijo in Portugalsko.

Loading...