marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

test Svet24.si

Za prvi spolni odnos ni nikoli prepozno, lahko pa ...

52-poljansek_2013 Necenzurirano

Pidovski tajkun prodaja podjetje, ki služi ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

Konec februarja je tako izbruhnilo! Odkrito.si

Trije močni izbruhi na Soncu: kaj se dogaja?

luka doncic dallas Ekipa24.si

Kakšen odgovor Dončića in Dallasa vsem kritikom...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janšev mladi jurišnik zliva gnojnico po Luki Dončiću – in potem mu Janša še podeli nagrado!

Deli na:
Janšev mladi jurišnik zliva gnojnico po Luki Dončiću – in potem mu Janša še podeli nagrado!

Klemen Traven, član SDS-jevega podmladka SDM, se je še pred kratkim na twitterju razburjal, ker se Luka Dončić ni odrekel izbrisanemu očetu Saši Dončiću. Tvit je po ogorčenih reakcijah zbrisal, pred dobrim tednom pa je v Bovcu prejel priznanje iz rok predsednika SDS Janeza Janše.

Prvak SDS in premier Janša na twitterju slavi uspehe slovenskih košarkarjev na olimpijskih igrah, a vsi člani stranke očitno niso pravočasno prejeli direktive, da se čez športnike ne udriha, še posebej ne v času olimpijskih iger.

Traven, član nadzornega odbora SDM in na lokalnih volitvah leta 2018 kandidat SDS za mestni svet v Ljubljani, se je 5. julija na twitterju lotil Dončićevega očeta Saše. Njegov greh je, da je bil po osamosvojitvi med izbrisanimi in da je leta 2018 kandidiral na listi DeSUS ter se s Karlom Erjavcem in Zoranom Jankovićem sprehajal po ljubljanskih ulicah. »Njegov sin se ni niti toliko distanciral od njega, da bi imel normalno zapisan priimek Dončič,« je tvitnil Traven.

Tvit je bil opažen in deležen obsojanja, kmalu je bil tudi zbrisan. Janša, ki se te dni navdušuje nad zmagami košarkarjev, ki v Tokiu naskakujejo medaljo, Travnu izpada očitno ni zameril in konec julija mu je na srečanju SDS v Bovcu podelil diplomo Akademije dr. Jožeta Pučnika.  

Saša Dončić, v Šempetru pti Gorici rojeni dolgoleten slovenski košarkarski reprezentant, je bil pri 15 letih izbrisan, a mu je na pomoč priskočila košarkarska zveza in kot perspektiven igralec je po dveh leti negotovosti na podlagi izredne naturalizacije dobil slovensko državljanstvo. Starejšega Dončića očitno politično vleče na levo, toda ali je to razlog, da bi se moral sin distancirati od njega? Bi se Klemen Traven sam odrekel staršema, če bi bila levičarja?

To sicer ni prvi odmeven Travnov izpad na twitterju. Lani je napadel evropsko poslanko LMŠ Ireno Jovevo: »Čefurka. Neslovenka. Lažnivka. In to nakazo so najprej imeli v POP TV, nato v LMŠ, zdaj pa v Bruslju.«

Po kritikah je šel razlagat, kaj pomeni beseda čefur in kaj ga moti pri migrantih iz drugih republik nekdanje Jugoslavije. Ena zanj problematičnih stvari je »neslovenska črka ć, ki se je kot nacionalni simbol oklepajo skoraj vsi južnjaki, kar preprečuje integracijo«. Ti in še drugi tviti ("BREIVIK, we need you!" je v enem na pomoč klical zloglasnega norveškega terorista) so bili kasneje izbrisani.