Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša, Žerjav, Novakova: Za zmago vrednot slovenske pomladi

Deli na:
Janša, Žerjav, Novakova: Za zmago vrednot slovenske pomladi

Zbor za republiko prinaša sporočilo upanja in veselja, sodelovanja in skupnega nastopa v dobro ljudi, je na slovesnosti Zbora za republiko z naslovom Oživitev dejal predsednik zbora Lovro Šturm. Vodje strank SDS, SLS in NSi Janez Janša, Radovan Žerjav in Ljudmila Novak so na oder stopili skupaj in se zavzeli za zmago vrednot slovenske pomladi.

Šturm je pojasnil, da zbor "ni enosmerna podpora eni ali drugi politični stranki, ampak podpora za udeležbo na zelo pomembnih predčasnih svobodnih volitvah". Zbor po njegovih besedah izraža zahteve po pravičnosti in po enakih možnostih za vse prebivalce Slovenije, pa tudi zahteve po enakih možnostih za razvoj brez razlik za vse slovenske regije.

Predsednik SDS Janez Janša je navzočim dejal, da se tudi danes, podobno kot v času osamosvajanja, med ljudmi zbira energija, ki izhaja iz načel povezovalnosti, odprtosti, spoštovanja drugače mislečih, svobode in pravičnosti. Kot je poudaril, stranke slovenske pomladi potrebujejo rezultat, ki bo omogočil, da bo "Slovenija spet postala dom pravičnosti".
 
Sporočilo srečanja je po besedah predsednika SLS Radovana Žerjava, da državljani stopijo skupaj brez zamer iz preteklosti in sedanjosti. "Skupaj smo odgovorni za narod," je poudaril Žerjav.
 
Predsednica NSi Ljudmila Novak je poudarila, da so na dobri poti do povratka v državni zbor. "Dober rezultat Nove Slovenije je tudi napoved pomladne vlade," je povedala. Zavzela se je za vrednote družine, odgovornosti, enakosti pred zakonom in poštenja.
 
Koprski župan Boris Popovič se je v svojem nagovoru izpostavil potrebo po znižanju davkov, čimer bi država postala konkurenčnejša. Kot je povedal, se namreč v Sloveniji na normalen način ne da zaslužiti. Mariborski župan Franc Kangler pa se je zavzel zlasti za decentralizacijo in pravno državo.
 
Slovesnost na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ki se je je po oceni organizatorjev udeležilo okoli 1000 ljudi, so povezovali nekateri znani slovenski glasbeniki.