pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Kdo je kriv, da bolniki v UKC Ljubljana zaradi ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: Rezultat grških volitev je lahko bližnjica k streznitvi

Deli na:
Janša: Rezultat grških volitev je lahko bližnjica k streznitvi

Foto: Bobo

"Družbena klima, prepričanje, da lahko zapraviš, kolikor hočeš, samo pogum moraš imeti zato, pa bodo drugi plačali tvoje račune - to prepričanje je v Sloveniji verjetno drugo najbolj pogosto za Grčijo v Evropi," predsednik SDS Janez Janša razmere v Grčiji primerja s stanjem v Sloveniji. Kratkoročno je volilni rezultat v Grčiji lahko problem, dolgoročno pa je to lahko bližnjica k streznitvi, pravi.

Objavljamo sporočilo SDS:

Predsednik SDS Janez Janša je spregovoril o izidih nedeljskih parlamentarnih volitev v Grčiji. Med drugim je dejal: "Kratkoročno je volilni rezultat v Grčiji lahko problem, dolgoročno, glede na to, kako se je situacija v Evropi in še posebej v Grčiji gibala v zadnjih mesecih, pa je to lahko bližnjica k streznitvi. Kar se tiče Slovenije, mislim, da je to lahko celo dobro, vsaj dolgoročno, kajti, če se to ne bi zgodilo v Grčiji, bi se to najbrž zgodilo v Sloveniji. Družbena klima, prepričanje, da lahko zapraviš, kolikor hočeš, samo pogum moraš imeti zato, pa bodo drugi plačali tvoje račune - to prepričanje je v Sloveniji verjetno drugo najbolj pogosto za Grčijo v Evropi. S tega vidika je bolje, da v naslednjih mesecih opazujemo, kako bodo te nerealne obljube Sirize trčile na realnost v Grčiji, kot da bi tak eksperiment delali v Sloveniji s kakšno Združeno levico."

Poudaril je še: "ECB je zavrnila kakršnokoli možnost odpisa teh dolgov. Grška vlada ima samo dve možnosti, bodisi spoštovati pravila igre - bistveni del te igre je, da to, kar si izposodiš, tudi vrneš - ali pa se soočiti z neko izolacijo, ki bo pomenila, da ne bo svežega denarja niti za nujne potrebe. Kajti Grčija, tudi če ne vrača dolgov, danes ustvarja bistveno manj, kot je porabljala takrat, ko je bil standard umetno višji. Stranka, ki je zmagala, obljublja ravno to, da bo spet vse tako, kot je bilo takrat, ko so živeli na račun prihodnosti."

Tonski posnetek Janševe izjave na TEJ POVEZAVI