ineza sotler 2 Dobra karma

V svoji bitki z rakom znana Slovenka vidi pekel in...

vinjeta Svet24.si

Kako do brezplačne vinjete?

jankovic makarovic bobo Reporter.si

Dom Jankovićevih privilegirancev: ljubljanski ...

andrej-baković Svet24.si

Andrej iz Ljubljane je covid-19 izkusil na lastni ...

janez-cigler-kralj Necenzurirano

Minister Cigler-Kralj denar za ranljive dal ...

Bivši kralj Juan Carlos Odkrito.si

Ljubci bivšega kralja grozil s smrtjo

POLKAHOLIKI (SOBICA)-67 Njena.si

Navihano razpoložen Matic iz Polkaholikov

Slovenija

Janša popustil Gantarju in se znebil Tine Bregant: nasledila jo je Marija Magajne

Deli na:
Janša popustil Gantarju in se znebil Tine Bregant: nasledila jo je Marija Magajne

Tina Bregant - Foto: Bobo

Vlada je razrešila državno sekretarko na ministrstvu za zdravje Tino Bregant in na njeno mesto imenovala Marijo Magajne. Minister za zdravje Tomaž Gantar je že pred dobrim tednom zahteval menjavo Bregantove, a nato vlada na seji minuli četrtek o njeni razrešitvi sploh ni odločala.

Vlada je danes razrešila državno sekretarko na ministrstvu za zdravje Tino Bregant in na njeno mesto imenovala Marijo Magajne, ki bo funkcijo nastopila v torek, so sporočili iz vlade. Nova državna sekretarka je specialistka epidemiologije, do zdaj pa je bila vršilka dolžnosti generalnega direktorja direktorata za zdravstveno varstvo na ministrstvu.

Bregantova je že pred dnevi potrdila, da jo je minister za zdravje Tomaž Gantar obvestil, da bo predlagal njeno razrešitev. Gantar je informacijo potrdil na Twitterju in kot razlog nakazal izgubo zaupanja. Nekateri mediji so tedaj ugibali, da naj bi Gantar za novega državnega sekretarja predlagal vidnega člana DeSUS Uroša Prikla.


Vendar pa je vlada danes na ta položaj imenovala Marijo Magajne, specialistko epidemiologije, ki je znanstveni magisterij zaključila na IEDC Poslovni šoli Bled z magistrsko nalogo Reorganizacija področja javnega zdravja v Sloveniji, so zapisali v vladi.

Kot so navedli, ima nova državna sekretarka bogate izkušnje s področja javnega zdravja in vodenja. Poklicno pot je začela kot zdravnica pripravnica v osnovnem zdravstvu Gorenjske. V letu 1982 se je zaposlila v Zavodu za zdravstveno varstvo Kranj, ki ga je vodila od leta 1990 do leta 2002, ko je na tedanjem Inštitutu za varovanje zdravja RS prevzela vodenje notranje organizacijske enote in nadomeščala direktorja.

Med letoma 2004 in 2005 je vodila bolnišnico Golnik, nato pa je bila leta 2005 imenovana za generalno direktorico direktorata za javno zdravje na ministrstvu za zdravje. Funkcijo je opravljala tri leta, nato pa je leta 2008 za dobo petih let prevzela vodenje tedanjega inštituta za varovanje zdravja. Po poteku mandata je vodila center za upravljanje projektov in raziskovalne dejavnosti, vse do leta 2017, ko je prevzela vodenje Zdravstvenega doma Idrija.

Loading...