Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša po seji Knovsa govoril o risanki Kremenčkovi, Tonin pa se je novinarjem izmuznil skozi stranski izhod

Deli na:
Janša po seji Knovsa govoril o risanki Kremenčkovi, Tonin pa se je novinarjem izmuznil skozi stranski izhod

Foto: Bobo

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) se je v zvezi z zaposlovanjem na Sovi včeraj pogovorila z glavno inšpektorico za javni sektor Lidijo Apohal Vučković in županom Škofljice Ivanom Jordanom. Po prekinitvi je sledil še pogovor z direktorjem Sove Rajkom Kozmeljem. Izjav za medije po seji niso dajali.

Komisija je znova razpravljala o nadzoru nad zakonitostjo in preudarnostjo zaposlovanja v Sovi. Predsednik komisije Matej Tonin se je po seji novinarjem izognil in državni zbor zapustil skozi stranski izhod. Je pa na družbenem omrežju Twitter napovedal, da bo o zaključkih javnost pisno obvestil v sredo.

"Upoštevam željo medijev in premierja Marjana Šarca, da medijske nastope člani Knovsa zmanjšamo na minimum," je še zapisal Tonin.

Tudi ostali poslanci medijem niso dajali izjav, le predsednik SDS Janez Janša je dogajanje pospremil z besedami: "Kremenčkovi. Ste gledali to risanko?"

Kozmelj pa je po koncu pogovora na vprašanje, ali je bilo težko, odgovoril: "Ne, prijetno."



V minulih mesecih so odmevali napeti odnosi med Knovsom in Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo (Sova), v središču pa je bila zaposlitev znanke premierja Šarca na agenciji. Mediji so poročali tudi o zaposlitvi sorodnice nekdanje predsednice NSi, danes pa evropske poslanke Ljudmile Novak.

Po polemikah v javnosti in poizvedovanju Knovsa je inšpektorat za javni sektor na pobudo Sove na agenciji opravil nadzor. Ugotovitve je članom Knovsa danes predstavila Apohal Vučkovićeva, ki je sejo zapustila brez izjav za medije.

Vučkovićeva je sicer javnosti že pojasnila, da so pri zaposlitvah štirih uslužbencev na Sovi ugotovili več formalnih kršitev. Preverili so "tudi dve zaposlitvi, glede katerih se je pojavljal dvom o tem, ali sta bili zakoniti". Nepravilnosti, ki so se omenjale v javnosti, pa po njenih navedbah ni bilo.

Šarčeva znanka je bila po poročanju medijev pred zaposlitvijo na Sovi zaposlena na Občini Škofljica. Kaj je župan Jordan danes povedal članom Knovsa, ni znano, saj je tudi on sejo zapustil brez izjav.