ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 11. avgusta

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

tovornjak, počena pnevmatika, izvoz unec Svet24.si

FOTO: Tovornjak s počeno pnevmatiko pristal na ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

Slovenija

Janša po seji Knovsa govoril o risanki Kremenčkovi, Tonin pa se je novinarjem izmuznil skozi stranski izhod

Deli na:
Janša po seji Knovsa govoril o risanki Kremenčkovi, Tonin pa se je novinarjem izmuznil skozi stranski izhod

Foto: Bobo

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) se je v zvezi z zaposlovanjem na Sovi včeraj pogovorila z glavno inšpektorico za javni sektor Lidijo Apohal Vučković in županom Škofljice Ivanom Jordanom. Po prekinitvi je sledil še pogovor z direktorjem Sove Rajkom Kozmeljem. Izjav za medije po seji niso dajali.

Komisija je znova razpravljala o nadzoru nad zakonitostjo in preudarnostjo zaposlovanja v Sovi. Predsednik komisije Matej Tonin se je po seji novinarjem izognil in državni zbor zapustil skozi stranski izhod. Je pa na družbenem omrežju Twitter napovedal, da bo o zaključkih javnost pisno obvestil v sredo.

"Upoštevam željo medijev in premierja Marjana Šarca, da medijske nastope člani Knovsa zmanjšamo na minimum," je še zapisal Tonin.

Tudi ostali poslanci medijem niso dajali izjav, le predsednik SDS Janez Janša je dogajanje pospremil z besedami: "Kremenčkovi. Ste gledali to risanko?"

Kozmelj pa je po koncu pogovora na vprašanje, ali je bilo težko, odgovoril: "Ne, prijetno."V minulih mesecih so odmevali napeti odnosi med Knovsom in Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo (Sova), v središču pa je bila zaposlitev znanke premierja Šarca na agenciji. Mediji so poročali tudi o zaposlitvi sorodnice nekdanje predsednice NSi, danes pa evropske poslanke Ljudmile Novak.

Po polemikah v javnosti in poizvedovanju Knovsa je inšpektorat za javni sektor na pobudo Sove na agenciji opravil nadzor. Ugotovitve je članom Knovsa danes predstavila Apohal Vučkovićeva, ki je sejo zapustila brez izjav za medije.

Vučkovićeva je sicer javnosti že pojasnila, da so pri zaposlitvah štirih uslužbencev na Sovi ugotovili več formalnih kršitev. Preverili so "tudi dve zaposlitvi, glede katerih se je pojavljal dvom o tem, ali sta bili zakoniti". Nepravilnosti, ki so se omenjale v javnosti, pa po njenih navedbah ni bilo.

Šarčeva znanka je bila po poročanju medijev pred zaposlitvijo na Sovi zaposlena na Občini Škofljica. Kaj je župan Jordan danes povedal članom Knovsa, ni znano, saj je tudi on sejo zapustil brez izjav.

Loading...