franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jankoviću je ostalo zvestih le deset poslancev, diši po predčasnih volitvah

Deli na:
Jankoviću je ostalo zvestih le deset poslancev, diši po predčasnih volitvah

Foto: Primož Lavre

PS ne ruši vlade in ne zapušča koalicije, je po srečanju nekaterih članov sveta stranke dejal predsednik PS Zoran Janković. Znova je pozval Alenko Bratušek, naj ostane premierka, do rednih volitev pa naj se v program vključi program PS. Predčasnih volitev si ne želijo, a so pripravljeni tudi nanje. V poslanski skupini ostaja vsaj deset poslancev.

Kot je pojasnil Janković, je na današnje srečanje povabil vseh 52 članov sveta. Sestanka se jih je udeležila slaba polovica, pri čemer so nekateri člani na dopustih, nekateri so se opravičili, drugi pa "pač niso prišli", je dejal.

Dodal je, da je v soboto poklical vse tri podpredsednike PS (poslanki Mašo Kociper in Melito Župevc ter Roberta Goloba) in se z njimi pogovarjal, medtem ko se Bratuškova in vodja poslancev PS Jani Möderndorfer na klic nista odzvala. Nato je spisal vabilo za srečanje in ga poslal vsem članom sveta PS, danes dopoldne pa izvedel, da ima Bratuškova sočasno sklicano srečanje "posameznih poslancev". Zato je Janković, kot pravi, srečanje prestavil.

Sporočilo današnjega srečanja pa je po njegovih besedah jasno in državotvorno: "Mi ne rušimo vlade. Pripravljeni smo nadaljevati delo koalicije ob tem, da se v program vključijo tudi projekti, ki smo jih mi zagotovili državljanom leta 2011."

Vse člane PS je pozval, da ostanejo skupaj in znova zatrdil, da je strankin program Slovenija 2020 edina možna rešitev za državo. Da se drugi partnerji "vtikajo v odločitve kongresa PS", pa je nedopustno, je ponovil Janković. Kot je dodal, tudi PS v vsem tem času nikogar ni učila, kaj naj naredi, kje naj bo in kako naj se obnaša.

Srečanja z Jankovićem se je udeležilo 11 poslancev. Da ostajajo v poslanski skupini stranke, jih je danes zagotovilo devet: Janja Klasinc, Tina Komel, Alenka Bikar, Renata Brunskole, Lejla Hercegovac, Matjaž Zanoškar, Jožef Kavtičnik, Stanko Stepišnik in Branko Ficko. Pričakovati je, da se bo tako odločila tudi Barbara Žgajner, ki se sicer sestanka ni udeležila. Medtem je pod vprašajem odločitev poslanke Melite Župevc, ki novinarjem ni želela dati izjave. Vmes je na srečanje prišel tudi Brane Golubovič, ki pa je že popoldne pojasnil, da zapušča tako PS kot poslansko skupino.