zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jankovićevi preglasovali opozicijo, Sedeja imenovali v svet UKC

Deli na:
Jankovićevi preglasovali opozicijo, Sedeja imenovali v svet UKC

Foto: Bobo

Ljubljanski mestni svetniki so za nadomestnega predstavnika občine v svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana imenovali direktorja Lekarne Ljubljana Marjana Sedeja.

Imenovanju so ostro nasprotovali v svetniškem klubu NSi, kjer so prepričani, da gre za konflikt interesov in so se v zvezi s tem obrnili tudi na protikorupcijsko komisijo.

Sedeja so mestni svetniki v svet UKC Ljubljana imenovali, ker je zaradi osebnih razlogov s funkcije odstopil dosedanji občinski predstavnik Miro Gorenšek.

Svetniški klub NSi je že uvodoma predlagal umik točke z dnevnega reda, saj menijo, da Sedej za opravljanje omenjene funkcije ni primeren. Kot je pojasnila vodja svetniškega kluba Mojca Kucler Dolinar, so v NSi prepričani, da s Sedejem ne morejo pričakovati nepristranskega delovanja v svetu največje bolnišnice.


Kot je dodala, so v zvezi s tem poslali tudi dopis na Komisijo za preprečevanje korupcije, zato so v NSi predlagali, da bi pred imenovanjem počakali na odziv komisije.

Ljubljanskega podžupana Aleša Čerina je zanimalo, kaj se svetnikom opozicijske NSi zdi sporno, to, da je Sedej direktor Lekarne Ljubljana, ali oseba kot taka. Odzvala se je svetnica SDS Mojca Škrinjar, ki, kot je dejala, ne vidi razloga, da bi imel kdo pomisleke glede Sedejeve strokovnosti ali osebnosti, "videti pa je, da lahko pride do konflikta interesov".

Kot je dodala Škrinjarjeva, sta UKC Ljubljana in Lekarna Ljubljana lahko poslovno povezani instituciji, zato Sedejevo imenovanje "morda ni modro".

Čerin je zagotovil, da konflikta interesov ni. Res je, da se obe zadevi financirata iz iste blagajne, ampak UKC Ljubljana sam nabavlja zdravila, ceno zdravil pa določa država, je izpostavil. Tudi župan Zoran Janković je pojasnil, da konflikta ne vidi, saj ima UKC Ljubljana svojo lekarno. Svetniki so imenovanje Sedeja v svetu UKC Ljubljana potrdili s 24 glasovi za in petimi proti.