državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jankovićeva redarja pretepla akterja afere Depala vas

Deli na:
Jankovićeva redarja pretepla akterja afere Depala vas

Na spletu se je znašel posnetek obračuna ljubljanskih mestnih redarjev s prekrškarjem. Po poročanju 24ur.com sta redarja pretepla Milana Smolnikarja, znanega iz afere Depala vas.

Redarja sta se domnevnega prekrškarja, čigar vozilo sta ustavila v ljubljanski Šiški, lotila s pestmi in solzivcem. Na mestnem redarstvu trdijo, da je redarja prvi napadel prekrškar.

Avtorica posnetka Katja je za 24ur povedala, da se ji je incident zdel "kot gostilniški pretep in ne kot ravnanje dveh pooblaščenih uradnih oseb". Pravi, da je eden od redarjev udaril po steklu avtomobila, nakar je voznik izstopi in protestiral. Katja je tudi poklicala policijo in reševalce.

Milan Smolnikar pravi, da je napačno zapeljal v enosmerno ulico, nakar sta ga redarja ustavila, v pogovoru pa je eden od redarjev udaril v avto in vanj še brcnil. Od redarjev bo zahteval odškodnino, dodaja. Nasprotno na mestnem redarstvu trdijo, da je Smolnikar nenadoma fizično napadel redarja.

Smolnikarja so pred dvajsetimi leti v Depali vasi aretirali vojaški specialci, kar je bil uvod v eno največjih afer v samostojni Sloveniji. Afera je položaja stala takratnega obrambnega ministra Janeza Janšo.