danijel borojević Svet24.si

Skrivnost najbolj iskanega slovenskega kriminalca

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

hisa frantar ng Reporter.si

Razkošje za elito! To je graščina, ki jo pri ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

franka Njena.si

Hrvaška pevka ne more več skrivati trebuščka

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zvezdnika Barcelone Piqueja je zmerjanje redarja stalo 10.500 evrov

Deli na:
Zvezdnika Barcelone Piqueja je zmerjanje redarja stalo 10.500 evrov

Foto: Reuters

Da se ne splača kregati z mestnimi redarji, pa čeprav si nogometni zvezdnik Barcelone in spremljevalec pop dive Shaqire, je spoznal Gerard Pique. Branilec blaugrane je oktobra lani v katalonski prestolnici žalil mestna redarja, ko sta oglobila njegovega brata zaradi napačnega parkiranja. Sodišče je zdaj Piqueju naložilo 10.500 evrov kazni.

Pique je izgubil živce, ko sta mestna redarja nameščala listek s kaznijo na avtomobil njegovega brata. Mahal je proti organoma reda, ju žalil in v jezi strgal listek.

Pozneje se je sicer pomiril in napisal pisno opravičilo policistoma, kar pa mu pri kazni ni pomagalo. Sodišče je zaradi žaljivega in agresivnega vedenja poseglo po precej višji kazni, kot bi jo lahko določilo in namesto predvidenih 900 evrov bo Pique moral odšteti krepak desetkratnik kazni.

Sodišče pa je pri odmeri kazni upoštevalo tudi nogometaševo dobro preskrbljenost, saj je njegov življenjski standard ob šestmilijonski letni plači precej višji od povprečnega meščana Barcelone.

Po izrečeni kazni se Pique kljub njeni višini najbrž ne bo pritožil, saj ga je sodišče opozorilo, da bi lahko izogibanje plačilu pripeljalo celo do zaporne kazni. Obenem je dobil tudi predlog obročnega odplačevanja, kazen bo lahko poravnal v 35 dnevnih odmerkih po 300 evrov.

Morda bi si Pique lahko za zgled vzel svojega nekdanjega trenerja Pepa Guardiolo. Katalonec na trenerskem delu v Münchnu je namreč v torek na poti na trening Bayerna doživel manjšo prometno nesrečo. Posledic razen nekaj zvite pločevine ni bilo, Guardiola, ki je zaradi nepozornosti zakrivil trčenje, pa je športno priznal napako. Z drugim udeležencem nesreče sta potrebne formalnosti uredila brez policije, očividci pa so povedali, da sta se razšla brez zamer - seveda šele potem, ko je mladenič iz drugega vozila naredil "selfie" s slavnim trenerjem ...