nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković šele sedaj pridobil pooblastilo za glasovanje, ki ga je opravil že pred meseci?

Deli na:
Janković šele sedaj pridobil pooblastilo za glasovanje, ki ga je opravil že pred meseci?

Foto: Bobo

Ljubljanski župan Zoran Janković bo na skupščini družbe Bežigrajski športni park (BŠP) glasoval za razrešitev dosedanjega direktorja Joca Pečečnika in imenovanje nove direktorice Maje Štefule. Mestni svet je namreč na včerajšnji seji potrdil soglasje za takšno glasovanje, skupščina pa bo o direktorskem mestu odločala 15. januarja prihodnje leto.

Kot je zapisano v predlogu sklepa o spremembi družbene pogodbe in razrešitvi direktorja BŠP, Pečečnik zaradi poslovnih obveznosti večino leta preživi v ZDA, zaradi zagotavljanja ustreznega vodenja družbe pa ne želi več biti njen direktor. Za novo direktorico bo na skupščini družbe predlagana Štefula, ki od avgusta leta 2009 vodi projekt obnove Plečnikovega stadiona.

Mestni svet je pri tej točki glasoval in potrdil, da se iz družbene pogodbe črta določilo, da je Pečečnik direktor družbe za nedoločen čas, dal soglasje za razrešitev Pečečnika in imenovanje Štefule ter Jankoviću dal pooblastilo, da na skupščini družbe glasuje v skladu s sprejetim sklepom.

Iz Koordinacijskega odbora stanovalcev Fondovih hiš so v zvezi s spremembo družbene pogodbe sporočili, da je Janković na skupščini družbenikov 17. septembra že glasoval za razrešitev Pečečnika. "Župan in uprava MOL s predlogom sklepa in njegovo obrazložitvijo mestnemu svetu lažno prikazujeta, da mora župan šele pridobiti pooblastilo za glasovanje, ki pa je bilo v resnici opravljeno že pred dvema mesecema," so sporočili.



Janković je po prekinjeni seji pred dvema tednoma na očitke dejal, da ga je na skupščini družbenikov zastopala vodja službe za pravne zadeve na MOL Jasna Plazl. Po njegovih besedah je predlagala, da se točko o razrešitvi direktorja izloči z dnevnega reda, ker še niso imeli pooblastila mestnega sveta. Točko so po Jankovićevem pojasnilu res izločili, v notarsko overjeni pogodbi, ki so jo kot dokazilo priložili predstavniki stanovalcev Fondovih hiš, pa je po njegovih besedah prišlo do napake. Iz pogodbe je namreč izpadel odstavek, ki pravi, da je direktor BŠP Pečečnik. Napako je notar že popravil.

Svetniški klub Zeleni Slovenije oziroma svetnik Miha Jazbinšek pa je v zvezi s pripravo in vodenjem točke o BŠP prejšnji teden na Nacionalni preiskovalni urad podal kazensko ovadbo zoper Jankovića zaradi suma več kaznivih dejanj, med drugim zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in oškodovanja javnih sredstev.

Na včerajšnji seji pa je Jazbinšek povedal, da bi Pečečnik rad dobil razrešitev z mesta direktorja, ker je projekt Plečnikovega stadiona v krizni fazi.