prenajedanje Dobra karma

Zakaj se zvečer sproži volčja lakota in ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 2. junija

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

bris, koronavirus Svet24.si

Z novim koronavirusom okužen učenec OŠ Ludvika ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Ljubezen po domace3 Njena.si

Ljubezen po domače: Tanja medijske pozornosti ne ...

Slovenija

Janković pripravlja novo osvojitev Ljubljane

Deli na:

Lista Zorana Jankovića bo na jesenskih volitvah nastopila v podobni sestavi kot na zadnjih volitvah, je dejal ljubljanski župan. Sodelovanje so po njegovih besedah že potrdili vsi podžupani. Volilni program vseh županskih kandidatov bo podoben, volivci pa bodo izbrali tistega, ki mu zaupajo, da bo ta program tudi speljal, meni Janković.

Lista Zorana Jankovića bo na jesenskih volitvah nastopila v podobni sestavi kot na zadnjih volitvah, je dejal ljubljanski župan. Sodelovanje so po njegovih besedah že potrdili vsi podžupani. Volilni program vseh županskih kandidatov bo podoben, volivci pa bodo izbrali tistega, ki mu zaupajo, da bo ta program tudi speljal, meni Janković.

Politična pripadnost po županovem prepričanju tako ne bo igrala vloge. Ob tem je Janković na novinarski konferenci spomnil, da se kandidati za ljubljanskega župana tudi pred prejšnjimi volitvami na zadnjih predvolilnih soočenjih niso zelo razlikovali v svojem programu. Pri vprašanjih urejanja kanalizacije je po njegovem prepričanju vseeno, s katere politične opcije kdo prihaja.

Na vprašanje, s čim bo Ljubljančane prepričal v svojem predvolilnem programu, je dejal, da je za to še prezgodaj, in dodal, da Ljubljančani vedo že dovolj. "A jih je treba še prepričevat," se je vprašal.

S svetniki na Listi Zorana Jankovića pogovori o nadaljnjem sodelovanju sicer še potekajo, jih bo pa večina ostala, zatrjuje župan. Po njegovem mnenju je ta lista za Ljubljano veliko naredila. Na očitke o nedejavnosti svetnikov s te liste na sejah mestnega sveta je odgovoril, "da oni vodijo vse odbore in tam delajo, nekateri drugi pa na sejah pokažejo svoj dar govora".

Tako bodo po županovih besedah jeseni ponovno kandidirali podžupani Jadranka Dakić, Janez Koželj, Jani Möderndorfer in Aleš Čerin. Med svetniki na njegovi listi, ki so tudi člani Zaresa, pa se je kandidaturi na listi odpovedal Andrej Rus, ki je podpredsednik Zaresa in bo tako kandidiral na strankini listi. "Popolnoma soglašam s tem," poudarja Janković in dodaja, da pa so se ostali trije svetniki, ki so člani Zaresa, odločili obratno.

Kot je pojasnil župan, bodo na občini proučili, zakaj je Ljubljana izpadla iz izbora za naziv zelene prestolnice, in ponovno kandidirali, ko bo čas za to. "Prepričan sem, da prej ali slej sodimo med finaliste," je poudaril.

Glede stanovanj v Celovških dvorih, ki jih gradi podjetje Vegrad, je Janković dejal, da penali, ki so jih začeli računati februarja, še vedno tečejo, po pogodbi pa znašajo 9500 evrov na dan. Kot pojasnjuje župan, mora občina plačati še zadnji obrok, penale pa bodo poračunali pri tem obroku.

Druga možnost pa je, da Vegrad Ljubljani v vrednosti zneska penalov da stanovanja, ki jih občina sama izbere in ki morajo biti primerne velikosti, pravi župan. Ob tem se sprašuje, če bi našli primerna stanovanja. Na vprašanje, ali pričakuje, da bo treba Vegradu kaj doplačati za komunalno infrastrukturo v okolici Celovških dvorov, pa je odgovoril nikalno.

Ljubljanski mestni svetniki naj bi na ponedeljkovi seji obravnavali tudi podelitev naziva častni meščan Ljubljane Borisu Pahorju. Kot pojasnjuje župan, uradnega sklepa pristojne komisije v zvezi s tem še ne pozna. "Boris Pahor je ime, ki bi si povsod zaslužilo naziv častnega meščana, samo vprašanje je, če imaš osnovo, da to narediš," pravi župan.

loading...
Loading...