Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Lorella Flego, Mario Galunič - naslovka Revija Stop

Lorella Flego in Mario Galunič: 25 let trajajoča...

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Slovenija

Janković prepričan v zmago - če bo volilna udeležba dovolj visoka

Deli na:

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je v sklopu današnjega obiska četrtne skupnosti Šiška ponovno ocenil, da je ob dovolj visoki volilni udeležbi na nadomestnih županskih volitvah v Ljubljani realno računati, da bo dobil večino glasov že v prvem krogu. Tako ocenjuje tudi glede na izid zadnjih županskih volitev.

Janković je sicer prepričan, da Ljubljana ni prezadolžena. Če glede na letošnji proračun mestne občine za eno leto ustavijo investicije, bi po njegovih ocenah spet dosegli zadolženost Ljubljane v višini, kot je bila ob njegovem nastopu županske funkcije. Celotno zadolženost lahko povrnejo v dveh letih, zagotavlja.

Če bo Janković vnovič izvoljen na mesto župana, se bo, kot napoveduje, lotil tistih projektov, ki bodo povezani z infrastrukturo in kanalizacijo, s čemer je povezano tudi urejanje cest in pločnikov. Med projekti, ki bodo izvedeni še do konca mandata, navaja Kolezijo, notranji obroč Roška - Njegoševa, pri projektu Rog bodo naredili nov razpis, pri projektu Ilirija pa bo treba dobiti državna in evropska sredstva.


Potem, ko je ministrstvo za infrastrukturo in prostor odpravilo gradbeno dovoljenje za gradnjo garažne hiše pod ljubljansko tržnico, pa Janković pojasnjuje, da je projektant posegel s sidranjem objekta pod zemljiščem, ki je v lasti Cerkve. Sedaj omenja dve možnosti: ali pridobiti soglasje Cerkve ali pa spremeniti način sidranja objekta.

Janković je na novinarsko vprašanje primerjal tudi aferi, povezani s ponarejenim spričevalom poslanca DeSUS Ivana Simčiča in plagiatorstvom direktorja Lekarne Ljubljana Marka Jakliča. Janković pravi, da sta primera popolnoma različna. Je pa pozval, naj senat ekonomske fakultete zadevo Jaklič obravnava še enkrat, saj da Jaklič ni imel priložnosti zagovarjati svojega stališča, poleg tega pa naj bi imel prvi mož Lekarne Ljubljana pri notarju overjeno izjavo enega od soavtorjev raziskave, da je to Jakličevo delo.

Če pa je njegovo magistrsko delo res plagiat, bo Jaklič moral odstopiti, pojasnjuje Janković, ki sicer za direktorjem ljubljanskega javnega zavoda še vedno stoji.