Jennifer Lopez Odkrito.si

Z zasebnimi nastopi služi vrtoglave zneske

MEGLA Svet24.si

Tedenski horoskop: naprej po poti, čeprav ...

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

janković_lokalne volitve 18 Svet24.si

Janković slavi, Janša pa o tem, kdo ga lahko ...

tjasa salamun Svet24.si

Tjaša je uresničila željo po motorni žagi

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Iryna Osypenko Nemec Njena.si

Koga je izbrala Iryna Osypenko?

Slovenija

Janković ne zmore brez blagoslova

Deli na:
Janković ne zmore brez blagoslova

Foto: Primož Lavre - Fotografija je simbolična.

Na volitvah se bo za župana potegovalo 688 kandidatov, od tega 87 v enajstih mestnih občinah. Kandidatov za člane občinskih svetov je 22.306, od tega jih bosta 4402 kandidirala za sedeže v mestnih svetih. Za mesta v svetih četrtnih, krajevnih in vaških skupnosti pa je 13.244 kandidatov.

Koalicija se je v zadnjih dnevih le toliko sestavila, da so njihovi podmladki naredili vtis skupnega nastopanja na lokalnih volitvah. Skupaj so nagovorili mlade v videonagovoru in se jim predstavili kot njim prijazna koalicija. Vendar je na lokalnih volitvah, na katerih odločajo kilometri asfalta in tlakovcev, to skoraj nepomembno. Prestopanja političnih in ideoloških bregov ni veliko, zdi se, da je vladajoča levica še nekoliko bolj izolirala SDS.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, koga čaka najhujši županski poraz; zakaj bo Janković v primeru zmage primoran v sklepanje koalicij; o pomanjkanju konkurence na levi v Ljubljani; kaj bodo prinesla soočenja Janković-Logar; o levi kulturni hegemoniji; o zanimivih in celo bizarnih zgodbah nekaterih kandidatov; o politikih, ki so imeli ali še imajo opravke s pravosodjem; o kandidatih proti svoji volji.