boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janez Zemljarič, 91 letni nekdanji šef Udbe, hodi v trgovino izven časa namenjenega starejšim

Deli na:
Janez Zemljarič, 91 letni nekdanji šef Udbe, hodi v trgovino izven časa namenjenega starejšim

Danes 91 letni Janez Zemljarič je mirno vstopil v Mercator v ljubljanskih Murglah ob dveh popoldne in »nikome ništa«. - Foto: bralec

V času pandemije so vse države, tudi naša, sprejele številne ukrepe za zajezitev širjenja okužb. Med drugim so zaprli lokale, mnogi obrati so prenehali z delom, prepovedali so obiske med ljudmi, druženja in podobno. Prilagodili so celo delovne čase trgovin, predvsem zato, da se loči starejše ljudi, ki so bolj rizični v primeru okužbe, od mlajših, ki imajo veliko več možnosti, da okužbo preživijo brez posledic oziroma preživijo.

Prvi dve uri od odprtja trgovin in zadnja ura obratovalnega časa so namenjene starejšim od 65 let. Mlajši takrat nimajo vstopa v trgovine z živili. Varnostniki opozarjajo vsakega, ki je mlajši, da nima ob teh urah kaj iskati med prodajnimi policami in tudi starejši v času, ki ni namenjen njim nimajo vstopa v trgovine, kar je pri marsikomu privedlo do hude krvi.

So pa še vedno nekateri, ki se požvižgajo na pravila in jih nonšalantno kršijo. Pri čemer so bili sprejeti pravzaprav za njihovo dobro. Eden izmed kršiteljev pravil je Janez Zemljarič.

Nekdanji direktor Službe Državne Varnosti (SDV) in predsednik slovenske vlade (izvršnega sveta) ter kasneje celo podpredsednik zveznega izvršnega sveta, danes 91 letni Zemljarič, je mirno vstopil v Mercator v ljubljanskih Murglah ob dveh popoldne in »nikome ništa« kot so radi rekli v rajnki državi v času, ko je bil Zemljarič še aktiven politik.

Takrat je bilo partijcem dovoljeno domala vse in kot kaže drži rek kar se Janezek nauči to Janez zna.