pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janez Ujčič se odpoveduje lastniškemu deležu v RTS

Deli na:
Janez Ujčič se odpoveduje lastniškemu deležu v RTS

Foto: Primož Lavre

Delo v kabinetu predsednika vlade ni združljivo z delom podžupana, zato se poslavlja od podžupanske funkcije, je za današnji Večer dejal sedanji mariborski podžupan in solastnik regionalne televizije RTS Janez Ujčič. Ujčič bo še naprej ostal mestni svetnik, odpovedal pa se bo lastniškemu deležu v RTS.

Ujčič se je za Večer odzval tudi na očitke Društva novinarjev Slovenije, da je njegovo imenovanje na tako pomemben položaj v posmeh zavezam vlade o spoštovanju medijev in predvsem ustvarjalcem RTS, ki več mesecev zaman čakajo na plačilo za svoje delo. Po njegovih ocenah bi brez njegovega prispevka in prispevka solastnikov imel RTS še večje težave. "Za RTS sem osebno kot solastnik dal vse svoje premoženje v minulih treh letih," je poudaril.

Ob tem je Ujčič tudi dejal, da je odstopil tudi kot prokurist, do prvega marca, ko bo nastopil funkcijo državnega sekretarja, bo tudi razčistil z lastniškim deležem. Ali ga bo prodal ali podaril, pa je po njegovih besedah odvisno od strateškega partnerja, ki bo zagotavljal razvoj televizije.
 
Kot je poudaril, mu predsednik vlade ni postavil pogoja, da ne sme biti solastnik RTS. Po njegovih besedah noče imeti kakršnega koli vpliva, da "ne bodo za mano s prstom kazali". Ob tem je še dejal, da je popolnoma neobremenjen s pripombami in kritikami, ki so po njegovem mnenju "neumestne ter rezultat nepoznavanja stvari".
 
Na vprašanje, če se mu ne zdi neetično, da kot solastnik medija, ki tudi dolguje svojim zaposlenim in sodelavcem, postane državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, je Ujčič odvrnil, da se mu to ne zdi sporno. Ob tem je ponovil, da je storil vse, kar je lahko. Sedaj pa je po njegovem mnenju odvisno od trga, pa tudi od odnosa države do programa posebnega pomena, ki ima svoje obveznosti, kako se bodo stvari odvijale naprej.