sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janez Janša v Clevelandu ob nominaciji Trumpa: Rodila se je nova dinastija

Deli na:
Janez Janša v Clevelandu ob nominaciji Trumpa: Rodila se je nova dinastija

Foto: Bobo

Melania Trump ni bila edina predstavnica Slovenije na nacionalni konvenciji republikanske stranke v Clevelandu, saj se je je udeležil tudi predsednik stranke SDS Janez Janša, ki je v Clevelandu obiskal slovensko skupnost, uradno pa bil na sestanku izvršnega odbora Mednarodne demokratske zveze (IDU).

Na Twitterju je Janša ob potrditvi Donalda Trumpa kot republikanskega predsedniškega kandidata zapisal: "Rodila se je nova dinastija. 276 p. n. š. za Rimljane = 2016 n. š. za ZDA? Pred nami je veličastno obdobje in konec republike?"

Republikanska stranka je konservativna stranka in konvencija je priložnost za srečanja z enakomislečimi politiki iz vsega sveta. Podobno bodo počeli tudi predstavniki bolj levih strank in zvez prihodnji teden na demokratski konvenciji v Philadelphii, za zdaj pa še ni znano, ali bo tam tudi kdo iz Slovenije razen novinarjev.

Mednarodni republikanski inštitut (IRI), ki si od leta 1983 prizadeva za širjenju svobode in demokracije po svetu s pomočjo političnim strankam, je imel prav tako konferenco, na katero je celo prišel guverner Ohia John Kasich, ki se otepa udeležbe na republikanski konvenciji, ker se mu Donald Trump ne zdi niti najmanj ustrezen kandidat.

Janša je po izjavah ameriških Slovencev obiskal cerkev St. Mary's in jim govoril o političnem dogajanju pred in po osamosvojitvi države, vsi skupaj pa so se spomnili njegovega uradnega obiska, ko je bil premier leta 2004, ko ga je v Beli hiši sprejel tudi takratni predsednik ZDA George Bush mlajši.