Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ja, res grozno! Cerarjeva spremljevalka nad zoprne novinarje Reporterja

Deli na:
Ja, res grozno! Cerarjeva spremljevalka nad zoprne novinarje Reporterja

Foto: Bobo

»Če sem iskrena, sem bila res neprijetno presenečena, kako daleč si nekateri novinarji upajo iti: nepovabljeni so prišli k meni domov, v službo, celo v mojo nekdanjo službo,« je v intervjuju za revijo Avenija potožila Mojca Stropnik, nova življenjska sopotnica premierja Mira Cerarja.

Ja, res grozno. Avtor teh vrstic je med raziskovanjem, kdo je nova partnerka predsednika vlade, res obiskal hišo v Kamenu pri Šentjurju, v kateri ima Stropnikova prijavljen naslov bivanja, in se pogovarjal z njeno mamo, ki o njeni zvezi s predsednikom vlade ni vedela ničesar (vsaj tako je zatrjevala).

Poleg tega sem se o njej zanimal na občini in mladinskem centru, kjer je delala pred vstopom v politiko. Obiskal pa sem tudi odvetniško pisarno Brumen v Mariboru, kjer je zdaj zaposlena. Toda še pravočasno so Stropnikovo opozorili, da o njej poizveduje novinar, zato je ni bilo več na delovnem mestu.

Očitno ji je res hudo živeti v državi, kjer imamo demokracijo in svobodo tiska, v kateri se lahko vsak novinar zanima za politike in njihove bližnje. Verjetno se veliko bolje počuti žena turškega predsednika Ergodana, saj njen mož najbrž take zoprne novinarje kar strpa v zapor.

In če polemiziram z gospo Stropnikovo, ki v imenu države, ki ji plačujemo davke, pozdravlja tuje veleposlanike in protokolarno opravlja funkcijo prve dame, potem sem tudi jaz neprijetno presenečen nad tem, da ne razume pomena svobode tiska v neki demokratični družbi.

Presenečen sem, da se kljub svoji univerzitetni izobrazbi in razgledanosti ni pozanimala, kakšna je vloga medijev v drugih državah EU in demokratičnem svetu, ki mu pripadamo. Si morda gospa Stropnikova predstavlja, kako bi bilo, če bi bila partnerka premierja v Veliki Britaniji, Franciji oziroma kjerkoli na Zahodu?

Prepričana je lahko, da je novinarji in paparaci ne bi le iskali na domu in v službi, ampak bi jo tam čakali, dokler se ne bi prikazala. Če se je odločila, da bo partnerka predsednika vlade, potem se je morala zavedati, da bo tudi ona javna oseba, o kateri se imamo novinarji in mediji pravico zanimati. Tako je to v demokratični in svobodni družbi!

INTERVJU Z MOJCO STROPNIK SI LAHKO PREBERETE V NOVI ŠTEVILKI AVENIJE, KI JE DOSTOPNA TUDI V TRAFIKI24