demi in ashton Svet24.si

Demi Moore o Ashtonu Kutcherju: "Prevaral me je in...

dennis rodman Svet24.si

Madonna mu je ponudila denar, da bi ji naredil ...

dreamstime_m_85985117 Svet24.si

To so rastline, ki v naš dom privabljajo ...

zajtrk, ukc Svet24.si

Bolnica s celiakijo opozorila na neprimeren ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

HELENA BLAGNE napoved singla Kar bopa bo (final edit) Njena.si

Helena Blagne pokazala, kako bo zapravila denar

ksenija Njena.si

Kmetijo je zapustila Ksenija

Slovenija

Izvedenec na sojenju Draganu, obtoženemu umora matere: 91-letna ženica je bila pretepena in zadavljena

Deli na:
Izvedenec na sojenju Draganu, obtoženemu umora matere: 91-letna ženica je bila pretepena in zadavljena

Foto: Bobo - Fotografija je simbolična.

V nadaljevanju glavne obravnave v primeru obtoženega Dragana Kukanje, ki naj bi 4. septembra lani v Črničah ubil svojo mater, je včeraj na novogoriškem okrožnem sodišču pričal sodni izvedenec. Ta je povedal, da poškodbe na pokojni Tatjani Kukanja niso nastale pri padcu po stopnicah, niti pri padcu iz postelje, pač pa zaradi pretepanja in davljenja.

Prav davljenje je bilo po besedah sodnega izvedenca Gregorja Haringa tudi na koncu usodno za 91-letnico.

O pretepanju starejše ženske so ob obdukciji pričali številni hematomi, modrice, odrgnine in zlomi. Umrla naj bi zaradi davljenja in ne zaradi padca po stopnicah, kot je trdil njen sin Dragan, sicer tudi obtožen nasilnega vedenja do matere, žene in hčerke. Take poškodbe pričajo o tem, da je žrtev dobila številne udarce v različne dele telesa.

Haring je tudi večkrat poudaril, da je do zloma več reber lahko prišlo zaradi oživljanja, zaradi starosti pa je ženska imela tudi že zelo krhke kosti. Vendar je bilo preveč svežih poškodb, ki so nakazovale na nasilje in kaznivo dejanje. "Vse v obdukcijskem poročilu opisane poškodbe so bile tope in niso posledica padca po stopnicah. Smrt je nastopila zaradi kaznivega dejanja," je pojasnil.


Tako tožilka Marta Durnik Vukelić kot zagovornik Kukanje Mitja Podgornik sta želela izvedeti natančnejši čas smrti. Natančnega odgovora na to vprašanje tako Haring kot Blaž Princes, ki je bil kot dežurni zdravnik prvi pri pokojni, nista vedela. Princes je navedel, da je po rahli mrliški otrplosti v spodnjem delu telesa domneval, da je žrtev umrla dve do štiri ure pred njegovim prihodom. Vendar še ni opazil značilnih mrliških lis.

Sodnik Igor Majnik je prebral tudi poročilo ljubljanskega inštituta za sodno medicino o stopnji alkoholiziranosti Dragana Kukanje. V njegovi krvi ni bilo alkohola, so ga pa našli v njegovem urinu. To dokazuje, da je obtoženi popil nekaj alkohola, vendar se je do prihoda policistov in reševalcev le-ta že skoraj v celoti izločil iz njegovega telesa.

Sojenje se bo nadaljevalo prihodnji ponedeljek. Zagovornik pa je nakazal, da bo zahteval tudi mnenje sodnega izvedenca psihiatrične stroke.

Obtoženemu Kukanji tožilstvo sicer očita štiri kazniva dejanja. Poleg umora ga obtožnica bremeni tudi zanemarjanja in surovega ravnanja z mladoletno osebo, nasilja v družini in povzročitve hude telesne poškodbe.

loading...
Loading...