zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Izteka se rok za prijavo na razpis za direktorja ZZZS

Deli na:
Izteka se rok za prijavo na razpis za direktorja ZZZS

Foto: Bobo

Kandidati za generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) se lahko še danes do 12. ure prijavijo na razpis za to funkcijo. Gre za ponovljen razpis, saj na prvem noben kandidat ni prejel večine glasov navzočih članov upravnega odbora ZZZS.

ZZZS je razpis objavil 6. februarja. V sredo bo upravni odbor določil kandidate, s katerimi bodo opravili razgovor. Ti pogovori bodo potekali predvidoma 12. marca.

Na prvi razpis so se prijavili generalni direktor ZZZS Samo Fakin, ki mu štiriletni mandat poteče 15. maja, zdravnik koncesionar iz Juršincev Miro Lasbaher, direktor področja financ in računovodstva na ZZZS Janko Štok in nekdanji državni sekretar na notranjem ministrstvu Zvonko Zinrajh.

Fakin je napovedal, da se bo na razpis prijavil tudi tokrat. Tudi Štok se nagiba k temu, da se bo ponovno prijavil na razpis.

Generalnega direktorja na predlog upravnega odbora ZZZS imenuje skupščina zavoda za štiri leta. K imenovanju daje soglasje državni zbor.

O Fakinu, ki nima podpore največje parlamentarne stranke SMC, je bilo v zadnjem času kar nekaj medijskih zgodb. Nekateri mediji so denimo poročali o tem, da si Fakin preko razpisa za projekte promocije zdravja na delovnem mestu, vrednega tri milijone evrov, kupuje glasove članov upravnega odbora za nov mandat. Za sredstva na razpis se namreč potegujejo tudi gospodarska zbornica in sindikati, predstavniki teh organizacij pa sedijo tudi v upravnem odboru ZZZS. Fakin to "kupovanje glasov" zanika in navaja, da o denarju odloča skupščina zavoda.

Časnik Delo pa je ta teden poročal o domnevnem neskladju razpisa z zakonodajo.