državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

75.000 prošenj za javno službo streženja čaja v Indiji

Deli na:
75.000 prošenj za javno službo streženja čaja v Indiji

Foto: Reuters

Indijski uradniki so opustili načrt za zapolnitev 30 delovnih mest v močno zaželenem javnem sektorju, saj se je na razpis prijavilo kar 75.000 kandidatov. Med kandidati za mesta pomočnikov, ki na uradnih dogodkih strežejo čaj, so bili tudi visoki izobraženi ljudje z univerzitetnimi diplomami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vladni urad indijske zvezne države Chhattisgarh je bil osupel nad številom prijav na 30 razpisanih delovnih mest za neke vrste služabnike, ki pretežno strežejo čaj. Razpisano delo je plačano z okoli 190 evri mesečno.

Vodja urada Amitabh Panda je povedal, da so po prejemu 70.000 spletnih in 5000 osebnih prijav preklicali napovedano testiranje kandidatov. Med prijavljenimi so bili tudi inženirji in diplomanti menedžmenta. Pričakovali so sicer med 2000 in 3000 prijav.

Indijski zajeten javni sektor, zapuščina britanskega kolonializma, v Indiji velja za veliko varnejši in stabilnejši sektor za zaposlitev kot zasebni. Državne službe so izjemno iskane, zato je znanih veliko primerov podkupovanja uradnikov za zagotovitev zaposlitve.

Sociolog z univerze v New Delhiju Zubair Meenai je povedal, da so birokrati in zaposleni v javnem sektorju v indijski družbi obravnavani kot ljudje z višjim družbenim statusom in močjo. Kot je za AFP dejal Meenai, bo nekdo, ki je zaposlen v javnem sektorju, bolj spoštovan in družbeno prepoznaven od osebe v zasebnem sektorju, ne glede na višino plače.