mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Izpoved žrtve spolnega nadlegovanja: ozadje zamenjave vodje Janševega volilnega štaba

Deli na:
Izpoved žrtve spolnega nadlegovanja: ozadje zamenjave vodje Janševega volilnega štaba

Premier Janez Janša, župan Grosuplja Peter Verlič in direktor občinske uprave Dušan Hočevar junija 2021. - Foto: Občina Grosuplje

Objavljamo izpoved nekdanje občinske uslužbenke o spolnem nadlegovanju v Grosuplju, ki pravi: »Župan Peter Verlič mi je verjel, premier Janez Janša pa mi ni niti odgovoril.«

Predsednik vlade Janez Janša je očitno ugotovil, da mu afere direktorja občinske uprave v Grosupljem Dušana Hočevarja, ki vodi tudi občinski odbor SDS in njegov okrajni volilni štab, pred volitvami močno škodujejo.

Zato ga je po obisku vlade v Grosupljem 1. aprila sklenil zamenjati, na njegovo mesto pa je postavil bolj priljubljenega nepoklicnega župana Petra Verliča. Uradno naj bi bil Hočevar na bolniškem dopustu, neuradno pa so ga tja prisilno poslali.

Toda prejšnji ponedeljek naj bi Hočevar prišel iz uradne bolniške in od uslužbencev na občini zahteval podpis izjave, da ni nikogar od njih spolno ali kakor koli drugače nadlegoval. V javnosti so se namreč pojavili očitki o spolnem nadlegovanju vsaj petih žensk, ena od njih naj bi celo podala izjavo odvetniku, da je s tem seznanjen, je potrdil tudi župan Verlič, vendar pa je Hočevar te očitke odločno zanikal.

Kot smo še zvedeli, naj bi bil tako predrzen, da naj bi izjavo zahteval celo od ene od domnevno nadlegovanih, ki naj bi jo celo obiskal na njenem domu. Druga domnevna žrtev, ki naj bi še vedno delala na občinski upravi, nam ni odgovorila, ali je tudi ona podpisala to izjavo. Dejala je, da o tem ne želi govoriti, prav tako tudi ne o tem, ali je bila sama nadlegovana, saj ne želi biti vpletena.

Ena od njegovih domnevnih žrtev je vendarle javno spregovorila. Opisala nam je svojo kalvarijo od spolnega do fizičnega nadlegovanja, ki se je nadaljevalo tudi potem, ko je po treh mesecih prišla iz bolniške, kako je skrivaj poiskala drugo službo in zakaj o vsem tem ni obvestila policije.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA INTRAFIKI24

Foto: Naslovnica - Reporter št. 15, 2022