Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Izginotje 70.000 evrov Škisovega denarja: vodstvo Škisa govori o diskreditaciji, klubi krivijo varnostnike

Deli na:
Izginotje 70.000 evrov Škisovega denarja: vodstvo Škisa govori o diskreditaciji, klubi krivijo varnostnike

Škisova tržnica je največja študentska "masovka" v Sloveniji, na kateri se predstavijo vsi študentski klubi. - Foto: Bobo

Predsednikom posameznih študentskih klubov se vodstvo Škisa večinoma zdi pošteno, piše Svet24 o odzivih študentskih organizacij na izginotje 70.000 evrov z lanske Škisove tržnice.

Čeprav je vodstvo Škisa kar leto dni prikrivalo izginotje denarja in je zgodba v javnost prišla šele s člankom v Svetu24, je več predstavnikov študentskih klubov Svetu24 ta teden zagotavljalo, da še vedno zaupajo funkcionarjem Škisa.

Časnik sicer piše, da so imeli precej težav z navezovanjem kontaktov s predstavniki študentskih klubov, ki so včlanjeni v Zvezo študentskih klubov Slovenije oziroma Škis. Nekateri zadeve niso želeli komentirati, drugi se sploh niso odzvali na telefonske klice Svetovega novinarja.

V Škisu pravijo, da so primanjkljaj 70.000 evrov odkrili šele na banki – še med štetjem denarja,ki so ga v hotelski sobi opravili Škisovi predstavniki, naj ne bi bilo nič narobe. Denar je torej izginil, ko je bil že v Škisovih rokah.


Nekateri sogovorniki Sveta24 so namignili, da naj bi za izginotjem stala varnostna služba Rival-VTS, ki je bila zadolžena za prevoz in varovanje denarja do varne lokacije in na njej, kjer so ga prevzeli funkcionarji glavnega odbora Zveze Škis.

A Rivalov direktor Rok Kristan je Svetu 24 zatrdil, da je njegova služba zgolj transportirala zapečatene vrečke z denarjem in da ima za to vsa dokazila. Koliko denarja je bilo v vrečkah, naj bi vedeli le na Škisu, še pravi Kristan.

Nekaj predstavnikov klubov, ki pa se osebno ni želelo izpostavljati v časniku, je Svetu24 priznalo, da ni navdušeno nad delom vodstva ob tej krizi. Vodstvo je po njihovem krivo za slabo načrtovanje sledljivosti denarja, ni pa se izkazalo niti s prikrivanje izginotja 70.000 evrov.

To bi morala biti dovolj dobra razloga za odstop, a v vodstvu Škisa se s tem ne strinjajo. Trdijo, da so njihovi nasprotniki izginotje denarja izkoristili za diskreditacijo in namigujejo na zaroto, s katero skušajo ukiniti Škis, o odzivu vodstva piše Svet24.