slavko ivančič 1 Odkrito.si

Umrla po hudi bolezni, znan Primorec žaluje

miša molk3 Svet24.si

Miša Molk brez dlake na jeziku o Zali in Gašperju

The Work Petisvet.si

Psihoterapija, kakršne kamere še nikoli niso ...

zala kralj, gašper šantl, evrovizija 2019, pesem evrovizije 2019 Svet24.si

Odzivi na slovenski nastop: Pomežikni trikrat, ...

ula furlan Svet24.si

Ima Ula Furlan popravljen nos?

andrej milutinovic Njena.si

Andrej Milutinovič: 'Nikoli ne bi imel debele ...

SoulGreg Artist Njena.si

Sin slovenskega glasbenika izgubil boj z boleznijo...

Slovenija

Izginotje 70.000 evrov Škisovega denarja: vodstvo Škisa govori o diskreditaciji, klubi krivijo varnostnike

Deli na:
Izginotje 70.000 evrov Škisovega denarja: vodstvo Škisa govori o diskreditaciji, klubi krivijo varnostnike

Foto: Bobo - Nekaj študentskih klubov je napovedalo bojkot letošnje Škisove tržnice.

Predsednikom posameznih študentskih klubov se vodstvo Škisa večinoma zdi pošteno, piše Svet24 o odzivih študentskih organizacij na izginotje 70.000 evrov z lanske Škisove tržnice.

Čeprav je vodstvo Škisa kar leto dni prikrivalo izginotje denarja in je zgodba v javnost prišla šele s člankom v Svetu24, je več predstavnikov študentskih klubov Svetu24 ta teden zagotavljalo, da še vedno zaupajo funkcionarjem Škisa.

Časnik sicer piše, da so imeli precej težav z navezovanjem kontaktov s predstavniki študentskih klubov, ki so včlanjeni v Zvezo študentskih klubov Slovenije oziroma Škis. Nekateri zadeve niso želeli komentirati, drugi se sploh niso odzvali na telefonske klice Svetovega novinarja.

V Škisu pravijo, da so primanjkljaj 70.000 evrov odkrili šele na banki – še med štetjem denarja,ki so ga v hotelski sobi opravili Škisovi predstavniki, naj ne bi bilo nič narobe. Denar je torej izginil, ko je bil že v Škisovih rokah.


Nekateri sogovorniki Sveta24 so namignili, da naj bi za izginotjem stala varnostna služba Rival-VTS, ki je bila zadolžena za prevoz in varovanje denarja do varne lokacije in na njej, kjer so ga prevzeli funkcionarji glavnega odbora Zveze Škis.

A Rivalov direktor Rok Kristan je Svetu 24 zatrdil, da je njegova služba zgolj transportirala zapečatene vrečke z denarjem in da ima za to vsa dokazila. Koliko denarja je bilo v vrečkah, naj bi vedeli le na Škisu, še pravi Kristan.

Nekaj predstavnikov klubov, ki pa se osebno ni želelo izpostavljati v časniku, je Svetu24 priznalo, da ni navdušeno nad delom vodstva ob tej krizi. Vodstvo je po njihovem krivo za slabo načrtovanje sledljivosti denarja, ni pa se izkazalo niti s prikrivanje izginotja 70.000 evrov.

To bi morala biti dovolj dobra razloga za odstop, a v vodstvu Škisa se s tem ne strinjajo. Trdijo, da so njihovi nasprotniki izginotje denarja izkoristili za diskreditacijo in namigujejo na zaroto, s katero skušajo ukiniti Škis, o odzivu vodstva piše Svet24.

Loading...