jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

planet1 - foto jaka koren Svet24.si

Najprej se je videlo iz vesolja, kar zdaj ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Šerbi Njena.si

Naprodaj hiša pokojne Šerbi

Slovenija

Izginotje 70.000 evrov Škisovega denarja: vodstvo Škisa govori o diskreditaciji, klubi krivijo varnostnike

Deli na:
Izginotje 70.000 evrov Škisovega denarja: vodstvo Škisa govori o diskreditaciji, klubi krivijo varnostnike

Škisova tržnica je največja študentska "masovka" v Sloveniji, na kateri se predstavijo vsi študentski klubi. - Foto: Bobo

Predsednikom posameznih študentskih klubov se vodstvo Škisa večinoma zdi pošteno, piše Svet24 o odzivih študentskih organizacij na izginotje 70.000 evrov z lanske Škisove tržnice.

Čeprav je vodstvo Škisa kar leto dni prikrivalo izginotje denarja in je zgodba v javnost prišla šele s člankom v Svetu24, je več predstavnikov študentskih klubov Svetu24 ta teden zagotavljalo, da še vedno zaupajo funkcionarjem Škisa.

Časnik sicer piše, da so imeli precej težav z navezovanjem kontaktov s predstavniki študentskih klubov, ki so včlanjeni v Zvezo študentskih klubov Slovenije oziroma Škis. Nekateri zadeve niso želeli komentirati, drugi se sploh niso odzvali na telefonske klice Svetovega novinarja.

V Škisu pravijo, da so primanjkljaj 70.000 evrov odkrili šele na banki – še med štetjem denarja,ki so ga v hotelski sobi opravili Škisovi predstavniki, naj ne bi bilo nič narobe. Denar je torej izginil, ko je bil že v Škisovih rokah.


Nekateri sogovorniki Sveta24 so namignili, da naj bi za izginotjem stala varnostna služba Rival-VTS, ki je bila zadolžena za prevoz in varovanje denarja do varne lokacije in na njej, kjer so ga prevzeli funkcionarji glavnega odbora Zveze Škis.

A Rivalov direktor Rok Kristan je Svetu 24 zatrdil, da je njegova služba zgolj transportirala zapečatene vrečke z denarjem in da ima za to vsa dokazila. Koliko denarja je bilo v vrečkah, naj bi vedeli le na Škisu, še pravi Kristan.

Nekaj predstavnikov klubov, ki pa se osebno ni želelo izpostavljati v časniku, je Svetu24 priznalo, da ni navdušeno nad delom vodstva ob tej krizi. Vodstvo je po njihovem krivo za slabo načrtovanje sledljivosti denarja, ni pa se izkazalo niti s prikrivanje izginotja 70.000 evrov.

To bi morala biti dovolj dobra razloga za odstop, a v vodstvu Škisa se s tem ne strinjajo. Trdijo, da so njihovi nasprotniki izginotje denarja izkoristili za diskreditacijo in namigujejo na zaroto, s katero skušajo ukiniti Škis, o odzivu vodstva piše Svet24.

loading...
Loading...