duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 4. junija

orban jansa Reporter.si

Ogrske nočemo, Prekmurja ne damo: 100 let po ...

Madeleine McCann, Kate McCann, Gerry McCann Svet24.si

Razkrito: osumljeni v primeru izginule Maddie v ...

janez janša1 Necenzurirano

Če ne dobiš varovanih podatkov, kliči Lahovnika...

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Saša Einsiedler-18 Njena.si

Saša Einsiedler znova pod žarometi

Slovenija

Kaos na študentskih volitvah na Primorskem: neznanci napadli volišče!

Deli na:
Kaos na študentskih volitvah na Primorskem: neznanci napadli volišče!

Fotografija je simbolična. - Foto: Sašo Švigelj

Volitve v študentski zbor Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) bodo zaradi nepravilnosti, ki bi lahko bistveno vplivale na izid volitev, prihodnji teden ponovili, je študentska organizacija navedla na svoji spletni strani. Petkove volitve so zaznamovali zapleti, po poročanju Primorskih novic so poklicali tudi policijo.

Kot so navedli na spletni strani ŠOUP, je volilna komisija ponovne volitve članov študentskega zbora razpisala na podlagi študentskega odloka o volitvah v študentski zbor in odločitve študentske pritožbene komisije ŠOUP. Za vse volilne enote bodo v Študentskem centru Univerze na Primorskem v Kopru volitve ponovno potekale v torek, 22. oktobra (predčasno glasovanje), ter v petek, 25. oktobra.

Volitve so sicer v petek prekinili zaradi incidenta na volišču. Po poročanju Primorskih novic je morala zaradi napada skupine posameznikov na volišče in uničenja volilnega materiala v prostorih ŠOUP posredovati policija. Dogajanje je po njihovih navedbah vrh naelektrenega vzdušja v študentski organizaciji.

Med volivci, ki so prišli glasovat na volišče v študentskem centru v Čevljarski ulici v središču Kopra, je bila tudi študentka, ki je na glasovnice v volilni skrinjici zlila črnilo v znak protesta proti domnevno spornemu ravnanju posameznikov, ki že vrsto let obvladujejo študentske institucije, so poročale Primorske novice. V ŠOUP pa so navedli, da se je med volivci pojavila skupina posameznikov, ki je napadla volilno komisijo, uničila volilne imenike in volilno skrinjico polila s črnilom.

Za mesto v 12-članskem študentskem zboru z dvoletnim mandatom se poteguje skupno 13 kandidatov na šestih voliščih oz. fakultetah.

loading...
Loading...