komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Izdaja volilcev se še nikomur ni obrestovala," pravi SDS odhajajočemu poslancu Zvonku Lahu

Deli na:
"Izdaja volilcev se še nikomur ni obrestovala," pravi SDS odhajajočemu poslancu Zvonku Lahu

Foto: Bobo

V nekaj dneh bom zapustil poslansko skupino SDS, je po poročanju Planet siol.net dejal poslanec SDS Zvonko Lah. V državnem zboru Lah deluje od leta 2008.

Poslavlja se tudi od stranke, pravi. "Saj me bodo tako ali tako izključili," je odgovoril na vprašanje, ali bo izstopil tudi iz SDS.

O razlogih za izstop bo spregovoril v nekaj dneh, je še dejal Lah. V prihodnje naj bi deloval kot samostojni poslanec.

SDS je sicer nedavno zapustil tudi poslanec Andrej Čuš.

 

SDS: Izdaja volilcev se še nikomur ni obrestovala

Po medijskih objavah o izstopu Zvonka Laha iz SDS, ki so se pojavile spomladi in ki jih je poslanec najprej zanikal, smo v SDS opravili z njim več formalnih pogovorov. Kot glavni problem svojega nezadovoljstva je izpostavil dejstvo, da ga noben občinski odbor ni evidentiral kot kandidata za prihodnje državnozborske volitve. Ker je poslanec sam predsednik OO SDS Mirna Peč, evidentiranje ne bi smelo predstavljati kakega problema, zato je bilo z njim dogovorjeno, da glavnemu tajništvu dostavi zapisnik seje IO matičnega odbora z ustreznim sklepom o evidentiranju. G. Lah je namreč trdil, da je bil na seji IO OO SDS Mirna Peč evidentiran kot kandidat, le zapisnika da še niso poslali v razpisanem roku. Zapisnika kljub obljubi poslanca do danes na GT SDS še nismo prejeli.

Na nobenem od razgovorov z vodstvom SDS poslanec Lah kot razlog za izstop iz PS SDS ni navajal nobenih vsebinskih dejstev, ki se pojavljajo v njegovih medijskih izjavah. Z njimi zgolj zavaja oziroma ponavlja floskule o SDS, ki jih lansirajo režimska trobila. Poleg dejstva, da ga kot kandidata za poslanca ni na listi, je omenjal le še svoje nezadovoljstvo, ker ni postal predsednik odbora za kmetijstvo v DZ.

SDS pričakuje od poslanca Laha, da bo v primeru izstopa iz PS SDS spoštoval lastnoročno podpisano pogodbo o kandidaturi in etični kodeks in da ne bo izdal zaupanja volilcev, ki so obkrožili številko pred njegovim imenom na listi SDS.